Tinginių šimtalapis su varške

2024-11-14 Autorius Vaida Bučinskienė

Tinginių šimtalapis su varške
Tinginių šimtalapis – tai greitas ir gardus desertas, kuris apjungia tradicinius skonius su paprastu gaminimu. Šis desertas gaminamas iš šaldytos sluoksniuotos tešlos, plonais lapeliais sluoksniuojant tirpintu sviestu, kas suteikia jam purumo ir traškumo. Įdarui naudojama švelni varškė, sumaišyta su cukrumi ir aromatingu vaniliniu cukrumi, o razinos prideda saldaus skonio ir tekstūros. Suktinis formuojamas į apvalų šimtalapio motyvą, kepamas iki auksinės spalvos ir apibarstomas cukraus pudra, suteikiančia elegantišką išvaizdą. Tai puikus desertas norintiems greitai paruošti kažką skanaus bei nostalgiško.

Autorės komentaras - jeigu norisi daugiau įdaro, galima naudoti dvigubą kiekį varškės. Taip pat razinas galima įmaišyti į varškės masę. O jeigu jūsų varškės masė gaunasi kiek skystoka, įmaišykite krakmolo. 

Ingredientai

    • Šaldyta sluoksniuota tešla: 3 lapeliai (mažesni)
    • Varškė: 180 g (9%)
    • Cukrus: 100 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Razinos: sauja
    • Sviestas: 100 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošti visus ingredientus. Tešlą palikti atšilti ant miltais pabarstyto stalviršio.
  2. ingredientai
  3. 2. įdarui varškę sudėti į dubenėlį.
  4. varškė dubenėlyje.
  5. 3. Prie varškės suberti cukrų.
  6. cukrus prie varškės
  7. 4. Įmušti kiaušinį.
  8. įmuštas kiaušinis
  9. 5. Suberti vanilinį cukrų.
  10. subertas vanilinis cukrus
  11. 6. Masę gerai išmaišyti.
  12. įdaras išmaišytas
  13. 7. Vieną tešlos lapelį iškočioti ypatingai plonai. Tiek plonai kiek pavyks.
  14. plonai iškočiota tešla
  15. 8. Tešlą plonu sluoksniu aptepti tirpintu sviestu.
  16. sviestu ištepta tešla
  17. 9. Kitus tešlos lapelius taip pat iškočioti labai plonai ir uždėti vieną ant kito, kiekvieną sluoksnį patepant tirpintu sviestu.
  18. 10. Ant trečio sluoksnio krašto išdėlioti razinas.
  19. subertos razinos
  20. 11. Šalia razinų sudėti paruoštą varškės įdarą.
  21. sudėta varškė
  22. 12. Vyniotinį atsargiai susukti, bandant tai padaryti kuo standžiau.
  23. susuktas vyniotinis
  24. 13. Vyniotinį perkelti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir šiek tiek palenkti, kad būtų panašu į neužbaigtą apskritimą.
  25. vyniotinis skardoje
  26. 14. Šimtalapį aptepti tirpintu sviestu.
  27. aptepta sviestu
  28. 15. Skardą perkelti į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 min, kol pilnai iškeps ir lengvai apskrus. Iškepusį desertą atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.
  29. iškepęs desertas
Tinginių šimtalapis su varške
Receptų autorė Vaida Bučinskienė

Nadežda

Naudingas
(0)
Labas vakaras, ar galima naudoti aguonų įdarą? Ačiū.❤️
Atsakyti

Nadia

Naudingas
(0)
Žinoma, kad galima. Kas neleidžia?

Atsakinėjama į Komentarą

Apelsininės kanelės
(5)
Avokado triufeliai
(4)
Mielinės barankos
(1)