Šokolado ir riešutų kremo krepšeliai (aka reese’s)

2025-03-15 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Šokolado ir riešutų kremo krepšeliai (aka reese’s)
Pristatau nepaprastai gardžius, tirpstančius burnoje šokolado ir riešutų kremo krepšelius, kurie primena populiariuosius „Reese's" saldainius. Tačiau šie naminiai krepšeliai yra didesni, sotesni ir, svarbiausia – pagaminti iš kruopščiai atrinktų ingredientų, be jokių konservantų ar dirbtinių priedų. Šokolado ir riešutų kremo derinys sukuria tobulą saldžiai sūrų skonį, kuris palieka neišdildomą įspūdį kiekvienam paragavusiam. Minkštas, kreminis riešutų įdaras puikiai kontrastuoja su traškiu šokolado apvalkalu, sukurdamas harmoningą tekstūrų ir skonių simfoniją. Įsivaizduokite – pirmasis kąsnis pro traškų šokolado sluoksnį, po kuriuo atsiveria kreminis, švelniai sūrokas riešutų kremo pasaulis... Ar jau jaučiate, kaip seilės kaupiasi burnoje? 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Nors recepte naudojamas klasikinis žemės riešutų kremas, galite eksperimentuoti ir naudoti migdolų, lazdyno riešutų ar anakardžių kremą – kiekvienas suteiks desertui savito charakterio. Vietoj įprasto juodojo šokolado galite rinktis pieniškąjį, baltąjį ar net ruby šokoladą. Jei neturite kokosų aliejaus, galite jį pakeisti lydytu sviestu. Medus gali būti pakeistas klevų sirupu, agavų nektaru ar tiesiog cukraus sirupu. Vanilės ekstraktą galima pakeisti vanilės cukrumi arba vanilės pasta. Norintys išlaikyti mažesnį kalorijų kiekį, gali naudoti sumažinto riebumo riešutų kremą ir juodąjį šokoladą su didesniu kakavos kiekiu. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Gaminant šiuos krepšelius, labai svarbu kontroliuoti temperatūrą – šokoladas turi būti tirpinamas neaukštoje temperatūroje, kad nesudegtų ir nesusidarytų gumulėliai. Jei naudojate mikrobangų krosnelę, tirpinkite šokoladą trumpais intervalais po 20-30 sekundžių, kaskart išimdami ir išmaišydami. Silikonines formeles prieš naudojimą galite lengvai patepti aliejumi, taip užtikrinsite, kad krepšeliai lengvai išsiims. Prieš supilant riešutų įdarą, įsitikinkite, kad pirmasis šokolado sluoksnis yra pakankamai sustingęs, kitaip sluoksniai gali susimaišyti. Jei norite tobulai lygaus paviršiaus, prieš dedant į šaldiklį, švelniai patapšnokite formeles, kad pasišalintų oro burbuliukai. 

Ingredientai

    6 krepšeliams:
    • Šokoladas: 160g 
    • Kokosų aliejus (šokolado sluoksniui): 50g 
    • Vanilės ekstraktas: 5ml (arba pagal skonį) 
    • Druska: žiupsnelis (apie 1g) 
    • Riešutų kremas: 80g 
    • Medus: 40g 
    • Kokosų aliejus (riešutų kremo sluoksniui): 15g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruošiame darbo vietą ir visus reikalingus ingredientus. Šokoladą sulaužome nedideliais gabalėliais, kad jis greičiau ištirptų.
  2. 2. Į karščiui atsparų dubenėlį sudedame sulaužytą šokoladą ir pastatome virš puodo su verdančiu vandeniu (garų vonelė). Lėtai maišydami leidžiame šokoladui visiškai ištirpti. Alternatyviai, galite šokoladą tirpinti mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių intervalais, kiekvieną kartą išimdami ir išmaišydami.
  3. 3. Kai šokoladas ištirpsta, į jį įbersite žiupsnelį druskos, sudėsite 50g kokosų aliejaus ir įpilsite vanilės ekstrakto. Viską kruopščiai išmaišysite iki vientisos, blizgios masės.
  4. 4. Paruoškite 6 silikonines keksiukų formeles. Į kiekvieną formą turite įpilti maždaug po vieną šaukštą paruoštos šokolado masės, tai sudarys apytiksliai pusę viso šokolado kiekio. Stenkitės paskirstyti tolygiai, kad sluoksnis būtų vienodo storio.
  5. 5. Formas su pirmuoju šokolado sluoksniu dėkite į šaldiklį 5-7 minutėms, kad šokoladas sukietėtų.
  6. 6. Tuo metu ruošiame riešutų kremo įdarą. Į kitą karščiui atsparų dubenėlį dedame riešutų kremą, medų ir 15g kokosų aliejaus. Vėl naudodami garų vonelę, lėtai kaitinkite ir maišykite, kol visi ingredientai susijungs į vientisą masę. Svarbu neperkaitinti, kad nesugestų riešutų kremo skonis.
  7. 7. Išimkite formeles iš šaldiklio ir patikrinkite, ar šokoladas jau sukietėjęs. Dabar ant sukietėjusio šokolado sluoksnio tolygiai paskirstykite paruoštą riešutų kremo įdarą, palikdami šiek tiek vietos viršuje antrajam šokolado sluoksniui.
  8. 8. Formeles su šokoladu ir riešutų kremu vėl įdėkite į šaldiklį 10 minučių.
  9. 9. Po 10 minučių formeles išimsite ir ant riešutų kremo sluoksnio užpilsite likusį šokoladą. Stenkitės pilti tolygiai, kad paviršius būtų lygus ir gražus.
  10. 10. Dar kartą formeles įdėkite į šaldiklį mažiausiai 30 minučių, o geriausia – palikite per naktį, kad desertas pilnai sukietėtų.
  11. 11. Prieš patiekdami, galite krepšelius papuošti smulkintu šokoladu, kapotais riešutais ar tiesiog palikti kaip yra – jie ir taip atrodys nepaprastai viliojančiai!
  12. 12. Jei planuojate desertą valgyti ne iš karto, laikykite jį šaldytuve, kad išlaikytų formą ir neištirptų, ypač šiltuoju metų laiku.
Šokolado ir riešutų kremo krepšeliai (aka reese’s)
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Karamelinis tinginys pagal Beatą
(5)
Migdolinė tartaletė
(1)
Pūstų ryžių Tinginys
(1)
Pipiriniai meduoliai - be galo aromatingi ir labai primena grybukus!
(1)