Pristatau nepaprastai gardžius, tirpstančius burnoje šokolado ir riešutų kremo krepšelius, kurie primena populiariuosius „Reese's" saldainius. Tačiau šie naminiai krepšeliai yra didesni, sotesni ir, svarbiausia – pagaminti iš kruopščiai atrinktų ingredientų, be jokių konservantų ar dirbtinių priedų. Šokolado ir riešutų kremo derinys sukuria tobulą saldžiai sūrų skonį, kuris palieka neišdildomą įspūdį kiekvienam paragavusiam. Minkštas, kreminis riešutų įdaras puikiai kontrastuoja su traškiu šokolado apvalkalu, sukurdamas harmoningą tekstūrų ir skonių simfoniją. Įsivaizduokite – pirmasis kąsnis pro traškų šokolado sluoksnį, po kuriuo atsiveria kreminis, švelniai sūrokas riešutų kremo pasaulis... Ar jau jaučiate, kaip seilės kaupiasi burnoje?
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors recepte naudojamas klasikinis žemės riešutų kremas, galite eksperimentuoti ir naudoti migdolų, lazdyno riešutų ar anakardžių kremą – kiekvienas suteiks desertui savito charakterio. Vietoj įprasto juodojo šokolado galite rinktis pieniškąjį, baltąjį ar net ruby šokoladą. Jei neturite kokosų aliejaus, galite jį pakeisti lydytu sviestu. Medus gali būti pakeistas klevų sirupu, agavų nektaru ar tiesiog cukraus sirupu. Vanilės ekstraktą galima pakeisti vanilės cukrumi arba vanilės pasta. Norintys išlaikyti mažesnį kalorijų kiekį, gali naudoti sumažinto riebumo riešutų kremą ir juodąjį šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Gaminant šiuos krepšelius, labai svarbu kontroliuoti temperatūrą – šokoladas turi būti tirpinamas neaukštoje temperatūroje, kad nesudegtų ir nesusidarytų gumulėliai. Jei naudojate mikrobangų krosnelę, tirpinkite šokoladą trumpais intervalais po 20-30 sekundžių, kaskart išimdami ir išmaišydami. Silikonines formeles prieš naudojimą galite lengvai patepti aliejumi, taip užtikrinsite, kad krepšeliai lengvai išsiims. Prieš supilant riešutų įdarą, įsitikinkite, kad pirmasis šokolado sluoksnis yra pakankamai sustingęs, kitaip sluoksniai gali susimaišyti. Jei norite tobulai lygaus paviršiaus, prieš dedant į šaldiklį, švelniai patapšnokite formeles, kad pasišalintų oro burbuliukai.