Mielinės bandelės su mėlynėmis

2025-04-24 Autorius oSkanu.lt

Mielinės bandelės su mėlynėmis
Mielinės bandelės su mėlynėmis – tai klasikinis kepinys, kuris džiugina savo minkštumu, purumu ir saldžiarūgščiu įdaru. Šios bandelės puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui prie puodelio kavos ar arbatos. Mėlynės ne tik suteikia nuostabų skonį, bet ir praturtina kepinį vitaminais bei antioksidantais.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kvietiniai miltai: galite naudoti speltos arba viso grūdo miltus, tačiau atkreipkite dėmesį, kad tešlos konsistencija gali šiek tiek skirtis.
  • Pienas: tinka tiek karvės, tiek augalinis pienas (pvz., migdolų, avižų ar sojų).
  • Ksilitolis: galite pakeisti kitu saldikliu arba paprastu cukrumi.
  • Sviestas: galima naudoti margarino ar kokosų aliejaus alternatyvas.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos kildinimas: užtikrinkite, kad tešla būtų šiltoje vietoje be skersvėjų, kad ji tinkamai pakiltų.
  • Įdaras: jei naudojate šaldytas mėlynes, prieš dedant į tešlą, jas atitirpinkite ir nusausinkite, kad išvengtumėte perteklinės drėgmės.
  • Kepimas: stebėkite bandeles kepimo metu, nes kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės tipo.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3080 kcal
  • Vienoje porcijoje (1 bandelėje): apie 257 kcal

Ingredientai

    • Kvietiniai miltai: 500 g
    • Pienas 1,5%: 220 ml
    • Ksilitolis arba kitas saldiklis: 100 g
    • Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
    • Sausos mielės: 9 g
    • Kiaušinių tryniai: 2 vnt.
    • Sviestas: 70 g
    • Cukraus pudra (pasirinktinai): pabarstymui
    Įdaras:
    • Mėlynės: 300 g
    • Ksilitolis arba kitas saldiklis: 2 valgomieji šaukštai
    • Bulvių miltai: 1 valgomasis šaukštas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: sumaišykite miltus su sausomis mielėmis, cukrumi ir ksilitoliu.
  2. 2. Įpilkite šiltą pieną, įdėkite kiaušinių trynius ir minkštą sviestą. Minkykite tešlą, kol ji taps vienalytė ir elastinga.
  3. 3. Tešlos kildinimas: paruoštą tešlą dėkite į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite audiniu ir palikite šiltoje vietoje 1,5–2 valandoms, kad ji pakiltų.
  4. 4. Įdaro paruošimas: mėlynes nuplaukite, nusausinkite ir sumaišykite su saldikliu bei bulvių miltais.
  5. 5. Bandelės formavimas: pakilusią tešlą padalinkite į 12 lygių dalių ir suformuokite rutuliukus.
  6. 6. Uždenkite juos rankšluosčiu ir palikite dar 10 minučių.
  7. 7. Įdaro įdėjimas: kiekvieną rutuliuką šiek tiek išlyginkite, įdėkite įdarą, užspauskite kraštus kaip koldūną ir švelniai suformuokite bandelę.
  8. 8. Kepimas: įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jos dėkite bandeles, patepkite jas kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 20 minučių, kol gražiai paruduos.
  9. 9. Pabaiga: iškepusias bandeles pabarstykite cukraus pudra, jei norite.
Cinamoninės bandelės su bananais
(1)
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)
Keto mityba: Cinamoninės bandelės
(3)