Autorius apie receptą
Bandelės su dešrele be mielių yra labai populiarus užkandis visame pasaulyje. Jas labai lengva pasigaminti savo namuose, be to, visada galite tokį užkandį su dešrelėmis pasiimti su savimi, kai eina pasivaikščioti arba į darbą.
Tai tikrai paprastas receptas, kaip pasigaminti dešreles bandelėje. Žinoma, tešlą kepimui galite pasidaryti ir rankomis, bet aš dažniausiai tam naudoju specialiai skirtą prietaisą. Galima valgyti dešreles tešloje ir vienas, arba galima pasiruošti sau lengvą vakarienę patiekiant jas į stalą su mėgstamomis daržovėmis. Einame gaminti!
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje paprastų miltų galite naudoti speltos, pilno grūdo kvietinius ar net avižinius miltus (tiesa, jų konsistencija bus šiek tiek kitokia).
- Jeigu neturite augalinio aliejaus, galite naudoti lydytą sviestą arba alyvuogių aliejų.
- Dešreles galite pakeisti vegetariškomis dešrelėmis, sūrio lazdelėmis arba net grybų ir daržovių įdaru tiems, kas nevalgo mėsos.
- Norintys gauti ypatingą skonį, gali į tešlą įmaišyti džiovintų žolelių – rozmarino, čiobrelio arba bazilikų.
- Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, jei norite švelnesnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Miltus būtinai persijokite, nes taip tešla taps puresnė ir švelnesnė.
- Nors recepte minimas specialus aparatas tešlai, tačiau tešlą lengvai paruošite ir rankomis – tiesiog minkykite ją bent 5-7 minutes, kol taps elastinga.
- Prieš vyniodami dešreles, jas galite trumpai apvirti arba apkepti – taip jos bus sultingesnės.
- Kad bandelės būtų blizgios, aptepkite jas ne tik kiaušiniu, bet galite įmaišyti į kiaušinį ir šlakelį pieno.
- Norėdami pridėti šiek tiek tekstūros, bandeles prieš kepimą galite pabarstyti sezamo arba aguonų sėklomis.
- Jei kepate bandeles iš vakaro, laikykite jas sandariai uždarytame inde, o prieš valgymą galite trumpai pašildyti orkaitėje.
Atsiliepimai
Irūna
Atsakyti