Greitos pusryčių bandelės su graikišku jogurtu - tobulas pasirinkimas tiems, kurie savaitgalio rytais ilgisi šviežio kepinio aromato namuose, tačiau nenori praleisti valandų virtuvėje. Šios bandelės nėra tradicinės mielinės - jos pasižymi drėgnesne konsistencija ir mažesniu purumu, tačiau jų skonis ir paprastas paruošimas kompensuoja visus skirtumus. Receptas ypatingas tuo, kad nereikalauja mielių ar ilgo tešlos kildinimo, todėl bandelės gali atsidurti ant jūsų pusryčių stalo vos per 40 minučių. Graikiško jogurto dėka bandelės įgauna subtilų rūgštumą ir malonią tekstūrą, kuri puikiai dera tiek su saldžiais, tiek su pikantiškais priedais. Šios bandelės yra universalios - jas galima patiekti su
kiaušiniene,
omletu, sūriu, uogiene ar medumi. Jų paruošimas toks paprastas, kad net kulinarijos pradžiamoksliai nesusidurs su jokiais iššūkiais.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą, varškę arba rūgpienį, tačiau tuomet gali tekti koreguoti skysčio kiekį tešloje.
- Kvietinius miltus galima pakeisti speltos miltais arba naudoti mišinį iš kvietinių ir pilno grūdo miltų santykiu 2:1 sveikesnei alternatyvai.
- Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos rūgšties deriniu (1/2 a.š. sodos ir 1/2 a.š. citrinos rūgšties).
- Į tešlą galima įmaišyti saują razinų, džiovintų spanguolių, kapotų riešutų arba sėklų papildomam skoniui ir tekstūrai.
- Bandeles galima pagardinti žolelėmis (rozmarinu, čiobreliu) arba prieskoniais (cinamonu, vanile, kardamonu), priklausomai nuo to, ar norite saldžių ar pikantiškų bandelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Maišant tešlą, stenkitės nepersistengti - per daug išmaišyta tešla gali padaryti bandeles kietesnes.
- Jei tešla per sausa, pridėkite dar šiek tiek jogurto, jei per drėgna - šiek tiek miltų, po truputį, kol pasieksite tinkamą konsistenciją.
- Formuojant bandeles, rankas galima šiek tiek patepti aliejumi, kad tešla mažiau liptų.
- Norint gauti traškesnę plutelę, prieš kepimą bandeles galima apibarstyti sezamo arba aguonų sėklomis.
- Bandelių viršų galima įpjauti kryžmai prieš kepimą - taip jos gražiau iškils ir atrodys profesionaliau.
- Likusias bandeles galima užšaldyti ir prieš valgymą pašildyti orkaitėje kelias minutes.
- Kiaušinio aptepui galima pridėti šlakelis vandens, kad būtų lengviau tepti ir suteiktų didesnį blizgesį.
- Kepimo laiką reikia reguliuoti pagal savo orkaitę - kai bandelės gražiai paruduoja, jos turėtų būti iškepusios.