Šį mielinių bandelių receptą atradau knygoje "Beatos virtuvė: Kepinių knyga". Man, kaip labai didžiulei pačių įvairiausių bandelių mėgėjai, labai norėjosi išmėginti. Tad nieko ilgai nelaukdama būtent tai ir padariau. Bandelės gavosi itin dailios bei labai skanios, ypatinga kol dar šiltos, nes kitą dieną pasidarė truputį kietokos. Tad rekomenduoju neprisikepti per daug, kad visas suvalgyti iškart ir pajusti patį didžiausią skonio malonumą. Imamės gamybos!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje pusriebės varškės (9%) galite naudoti ir liesesnę (5%) varškę, jei norite sumažinti riebalų kiekį, arba riebesnę (15%) – jei mėgstate sodresnį skonį.
- Sausas mieles galima pakeisti šviežiomis mielėmis (apie 40-50 gramų).
- Razinas galima pakeisti kitais džiovintais vaisiais – smulkintais abrikosais, spanguolėmis, vyšniomis arba visai praleisti, jei nemėgstate.
- Taip pat galite įdaryti bandeles smulkintais obuoliais ar kriaušėmis, sumaišytais su cinamonu.
- Baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi, tai suteiks kitokį aromatą.
- Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba maskarponės sūriu, jei norite kremiškesnio įdaro.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių patarimų. Pirmiausia, tešlos konsistencija turi būti minkšta, bet nelipni – jei reikia, pamažu pridėkite daugiau miltų arba pieno, kol pasieksite reikiamą konsistenciją. Antra, tešlos kildinimui pasirinkite šiltą vietą be skersvėjų, kad mielės galėtų optimaliai veikti. Trečia, formuojant bandeles, stenkitės gerai užspausti tešlos kraštus, kad kepimo metu įdaras neištekėtų. Ketvirta, prieš tepant kiaušinio plakiniu, galite į jį įmaišyti šlakelį vandens – tai padės gauti gražesnę, blizgesnę plutelę. Penkta, bandelių kepimo laiką reikėtų reguliuoti pagal jūsų orkaitės ypatumus – stebėkite, kad bandelės taptų gražiai auksinės spalvos, bet neperkeptų.
Aldona
Atsakyti