Paprastos bandelės su dešrelėmis

2025-03-27 Autorius oSkanu.lt

Paprastos bandelės su dešrelėmis
Tokios paprastos bandelės-pyragėliai su dešrelėmis gaunasi labai gardžios. Ir pakankamai greitai vyksta visas pagaminimas, nes tešlos nereikia kildinti. Šios bandelės yra puikus užkandis, galintis papuošti bet kokį stalą ir suteikti jaukumo bet kuriai progai. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei norite eksperimentuoti su receptu, galite rinktis įvairias alternatyvas:

  • Vietoje įprasto pieno galima naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų ar sojų pieną. 
  • Sviestą galima pakeisti margarinu arba kokosų aliejumi, jei ieškote lengvesnės versijos. 
  • Tradicines dešreles galite pakeisti vištienos, kalakutienos dešrelėmis, vegetariškomis dešrelėmis ar net tofu rutuliukais. 
  • Įdomesniam skoniui į tešlą galima įmaišyti česnako miltelių, džiovintų žolelių arba sūrio. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojama naudoti kambario temperatūros pieną ir sviestą – taip tešla bus tolygesnė ir lengviau apdorojama. 
  • Dešreles prieš vyniojimą galima trumpai apvirti arba apkepti, kad būtų garantuotai iškepusios. 
  • Tešlą laikant šaldytuve, ji tampa mažiau lipni ir lengviau kočiojama. Norint gražaus apskrudimo, būtinai aptepkite bandeles plaktu kiaušiniu. 
  • Jei norite dar spalvingesnio paviršiaus, galite pabarstyti sezamo sėklomis, aguonomis arba rupiai malta druska. 

Ingredientai

    Tešlai:
    • pienas: 200 mililitrų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sausos mielės: 1 pakelio
    • sviestas: 200 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: ~500 gramų
    Įdarui:
    • dešrelės: 6

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į kambario temperatūros pieną suberiame 2 šaukštus cukraus bei mieles; išmaišome, kol viskas ištirps.
  2. 2. Pastatome šiltai apie 10-15 minučių, kad susidarytų kepurėlė iš mielių.
  3. 3. Į dubenį persijojame miltus bei sumaišome su druska.
  4. 4. Sudedame mažais gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą bei pirštais jį triname su miltais, kol susidarys trupinėliai. Kai susidarys mielių kepurėlė, pieną su mielėmis supilame į miltus bei viską išmaišome. Jeigu tešla dar labai lipni – įberiame daugiau miltų. Paminkome maždaug 3 minutes.
  5. 5. Tada 30 minučių tešlą palaikome šaldytuve.
  6. 6. Išėmus iš šaldytuvo, imame dalį tešlos, iškočiojame maždaug 0,5 centimetro storio lakštą, supjaustome jį 2–3 centimetrų pločio juostelėmis ir apvyniojame jomis per pusę perpjautаs dešreles (perpjautos išilgai).
  7. 7. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu.
  8. 8. Iškart kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (maždaug 20–30 minučių). Skanaujame!
Grūdėtos bandelės su daug sėklų
(1)
Keto bandelės su lašinukais
(1)