Tokios paprastos bandelės-pyragėliai su dešrelėmis gaunasi labai gardžios. Ir pakankamai greitai vyksta visas pagaminimas, nes tešlos nereikia kildinti.
1. Pradžioje į kambario temperatūros pieną suberiame 2 šaukštus cukraus bei mieles; išmaišome, kol viskas ištirps.
2. Pastatome šiltai apie 10-15 minučių, kad susidarytų kepurėlė iš mielių.
3. Į dubenį persijojame miltus bei sumaišome su druska.
4. Sudedame mažais gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą bei pirštais jį triname su miltais, kol susidarys trupinėliai. Kai susidarys mielių kepurėlė, pieną su mielėmis supilame į miltus bei viską išmaišome. Jeigu tešla dar labai lipni – įberiame daugiau miltų. Paminkome maždaug 3 minutes.
5. Tada 30 minučių tešlą palaikome šaldytuve.
6. Išėmus iš šaldytuvo, imame dalį tešlos, iškočiojame maždaug 0,5 centimetro storio lakštą, supjaustome jį 2–3 centimetrų pločio juostelėmis ir apvyniojame jomis per pusę perpjautаs dešreles (perpjautos išilgai).
7. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu.
8. Iškart kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (maždaug 20–30 minučių). Skanaujame!
Nadežda
Atsakyti