Mielinės - varškinės pusryčių bandelės

2019-05-15 Autorius Taip norėjau

Mielinės - varškinės pusryčių bandelės
Jos gaunasi purios, drėgnos ir kvepiančios - ypač skanios šiltos. Fantastiškos pusryčiams.

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • šviežios mielės: 25 gramų
    • cukrus: 4 arbatinių šaukštelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • varškė: 250 gramų
    • ištirpintas sviestas: 50 gramų
    • pienas: 200 mililitrų
    • pienas: 1 valgomojo šaukšto
    • sezamas
    • aguonos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus bei šaukštu pieno.
  2. 2. Tada sviestą sumaišykite su pienu, cukrumi, druska, pertrinta varške ir mielių įmaišalu bei pilkite į išsijotus miltus. Viską gerai išminkykite bei dėkite šiltai pakilti. Tešla turėtų pakilti maždaug dvigubai.
  3. 3. Po to tešlą gerai išminkykite bei padarykite 10-12 apvalių bandelių, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir palaikykite tol, kol iškyla.
  4. 4. Iškilusias bandeles patepkite pienu bei pabarstykite sezamu ir/ar aguonomis.
  5. 5. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
  6. 6. Išimtas dar karštas vėl patepkite pienu. Skanaus!
  7. 7. Itin skanios dar šiltos su sviestu arba obuoliene. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau pusryčių bandelių receptų rasite: Pusryčių bandelės.
Cinamoninės bandelės su obuoliais
(1)
Keto mityba: Cinamoninės bandelės
(3)