Baltymingi varškės beigeliai be mielių

2025-03-24 Autorius oSkanu.lt

Baltymingi varškės beigeliai be mielių
Beigeliai, dar žinomi kaip didriestainiai, yra tradicinis žydų kepinys, išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Nors dažniausiai jie gaminami su mielėmis, šiame recepte siūlome greitesnę ir paprastesnę alternatyvą – varškės beigelius be mielių. Šie baltymingi kepiniai puikiai tiks pusryčiams ar užkandžiui, o jų paruošimas nereikalauja daug laiko.

Beigeliai yra neatsiejama daugelio virtuvių dalis, tačiau tradicinis jų paruošimas su mielėmis ir tešlos kildinimu gali užtrukti. Šiame recepte siūlome greitesnę alternatyvą – varškės beigelius be mielių. Naudodami varškę, ne tik sutrumpinsite paruošimo laiką, bet ir padidinsite baltymų kiekį kepinyje. Šie beigeliai yra minkšti viduje ir traškūs išorėje, puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems pagardams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Lengvas kaimiškas sūris (200 g): galite pakeisti graikišku jogurtu arba rikota.
  • Kvietiniai miltai 550 tipo (50 g) ir 1850 tipo (100 g): galite naudoti tik 550 tipo miltus arba speltos miltus.
  • Alyvuogių aliejus (30 g): tinka ir saulėgrąžų ar rapsų aliejus.
  • Sėklos (saulėgrąžų, linų sėmenys, sezamas): galite pridėti moliūgų sėklų, aguonų ar chia sėklų pagal skonį.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos konsistencija: jei tešla per lipni, pridėkite šiek tiek daugiau miltų, kad būtų lengviau formuoti beigelius.
  • Sėklų įvairovė: eksperimentuokite su skirtingomis sėklomis, kad atrastumėte mėgstamiausią derinį.
  • Kepimo laikas: stebėkite beigelius kepimo metu, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai. Jie turėtų būti auksinės spalvos.

Ingredientai

    • Lengvas kaimiškas sūris: 200 g
    • Kiaušinis: 1 vnt. (apie 56 g)
    • Kvietiniai miltai 550 tipo: 50 g
    • Kvietiniai miltai 1850 tipo: 100 g
    • Alyvuogių aliejus: 30 g
    • Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
    • Druska: 1/3 arbatinio šaukštelio
    • Saulėgrąžų sėklos: 20 g
    • Linų sėmenys: 15 g
    • Sezamo sėklos: 10 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite orkaitę: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, nustatydami kaitinimą iš viršaus ir apačios.
  2. 2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. 3. Varškės masės ruošimas: Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įberkite druskos bei kepimo miltelių.
  4. 4. Kruopščiai išmaišykite, kol ingredientai tolygiai susijungs.
  5. 5. Tešlos gamyba: Į varškės masę palaipsniui įmaišykite abiejų tipų miltus ir visus sėklų mišinius (saulėgrąžas, linų sėmenis, sezamą). Išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
  6. 6. Tešlos minkymas: Perkelkite tešlą ant švaraus paviršiaus, lengvai pabarstyto miltais, ir minkykite ją tol, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų. Jei reikia, įberkite šiek tiek papildomų miltų.
  7. 7. Formavimas: Išminkytą tešlą padalykite į 4 ar 6 dalis. Kiekvieną gabaliuką suformuokite į rutuliuką, o viduryje su pirštu pradurkite skylę ir švelniai praplėskite, kad susidarytų beigelio forma.
  8. 8. Beigelių išdėstymas: Sudėkite suformuotus beigelius ant paruoštos kepimo skardos, palikdami tarp jų tarpus, kad kepimo metu jie nesuliptų.
  9. 9. Kepimas: Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, kol beigeliai taps auksinės spalvos ir jų išorė bus traški.
  10. 10. Patiekimas: Išimkite beigelius iš orkaitės, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir patiekite šiltus ar visiškai atvėsusius, priklausomai nuo pageidavimų.
Baltymingi varškės beigeliai be mielių

Atsakinėjama į Komentarą