Paprastos bandelės su obuoliais be mielių

2025-03-25 Autorius oSkanu.lt

Paprastos bandelės su obuoliais be mielių
Labai skanios, paprastos bandelės su obuoliais, kurias gaminsime be mielių. Jos labai tinka prie puodelio kavos arba arbatos. Aš gana dažnai jas gaminu ir lepinu savo šeimą. Esu tikra, kad receptas patiks ir Jums! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šio recepto grožis slypi jo lankstume ir galimybėje improvizuoti! 

  • Vietoje varškės galite naudoti graikišką jogurtą arba riebų kefyrą. 
  • Jei neturite kepimo miltelių, galite pakeisti juos sodos ir citrinos rūgšties mišiniu (1:1 santykiu). 
  • Obuolius galima pakeisti kriaušėmis, slyvomis ar net uogomis. 
  • Cukrų galima keisti rudu cukrumi, medumi arba klevų sirupu, nors pastarieji suteiks kitokį skonį. 
  • Citrinų žievelę galima pakeisti apelsinų žievele arba vanilės ekstraktu. 
  • Įdaro skonį galima praturtinti razinomis, džiovintomis spanguolėmis arba smulkintais riešutais (graikiniais, lazdyno ar migdolais). 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Gaminant šias bandeles, svarbu nepermaišyti tešlos - tai gali padaryti bandeles kietas. Maišykite tol, kol ingredientai susijungs, ir ne ilgiau. Obuolius geriausia rinktis rūgščius, pavyzdžiui, Antaniniai arba Auksis - jie suteiks puikų kontrastą saldžiai tešlai. Prieš kepimą bandeles galima aptepti ne tik pienu, bet ir kiaušinio plakiniu - tai suteiks gražią, blizgią plutelę. Jei norite intensyvesnio skonio, į obuolių įdarą įberkite šiek tiek kardamono ar gvazdikėlių. Bandelės išlieka šviežios 2-3 dienas, laikant jas sandariai uždarytame inde. Jas taip pat galima užšaldyti ir atšildyti prieš valgant - pakaitinkite jas orkaitėje kelias minutes. 

Ingredientai

    Tešlai:
    • varškė: 300 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 4 stiklinių (1 stiklinė - 250 ml)
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • pienas: 100 mililitrų
    • cukrus: 1 stiklinės
    • sviestas: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • citrinos žievelės: iš 1 vnt.
    Įdarui:
    • obuoliai: 3
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto be kaupo
    • cinamonas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje obuolius supjaustome nedideliais kvadratėliais, apibarstome cinamonu.
  2. 2. Tuomet į keptuvę arba puodą dedame sviestą, išlydome ant silpnos ugnies, beriame cukrų, išmaišome. Sviesto bei cukraus masę užviriname, beriame obuolius, išmaišome, paverdame maždaug 3 minutes.
  3. 3. Tada į varškę įmušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, įtarkuojame citrinos žievelę, gerai išmaišome.
  4. 4. Pilame pieną, lydytą sviestą, vėl maišome, įsijojame miltus, užminkome tešlą (minkšta, prie rankų nelimpa).
  5. 5. Tada formuojame bandeles ir aptepame pienu.
  6. 6. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Baltymingi varškės beigeliai be mielių
(1)