Labai skanios, paprastos bandelės su obuoliais, kurias gaminsime be mielių. Jos labai tinka prie puodelio kavos arba arbatos. Aš gana dažnai jas gaminu ir lepinu savo šeimą. Esu tikra, kad receptas patiks ir Jums! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šio recepto grožis slypi jo lankstume ir galimybėje improvizuoti!
- Vietoje varškės galite naudoti graikišką jogurtą arba riebų kefyrą.
- Jei neturite kepimo miltelių, galite pakeisti juos sodos ir citrinos rūgšties mišiniu (1:1 santykiu).
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis, slyvomis ar net uogomis.
- Cukrų galima keisti rudu cukrumi, medumi arba klevų sirupu, nors pastarieji suteiks kitokį skonį.
- Citrinų žievelę galima pakeisti apelsinų žievele arba vanilės ekstraktu.
- Įdaro skonį galima praturtinti razinomis, džiovintomis spanguolėmis arba smulkintais riešutais (graikiniais, lazdyno ar migdolais).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Gaminant šias bandeles, svarbu nepermaišyti tešlos - tai gali padaryti bandeles kietas. Maišykite tol, kol ingredientai susijungs, ir ne ilgiau. Obuolius geriausia rinktis rūgščius, pavyzdžiui, Antaniniai arba Auksis - jie suteiks puikų kontrastą saldžiai tešlai. Prieš kepimą bandeles galima aptepti ne tik pienu, bet ir kiaušinio plakiniu - tai suteiks gražią, blizgią plutelę. Jei norite intensyvesnio skonio, į obuolių įdarą įberkite šiek tiek kardamono ar gvazdikėlių. Bandelės išlieka šviežios 2-3 dienas, laikant jas sandariai uždarytame inde. Jas taip pat galima užšaldyti ir atšildyti prieš valgant - pakaitinkite jas orkaitėje kelias minutes.