Autorius apie receptą
Tai buvo visiškai naujos tešlos (bent jau man), visiškai paprastos, tinkančios viskam ir nereikalaujančios daug pastangų, išmėginimas. Sakyčiau labai pasiteisino, tai dalinuosi receptu ir su Jumis.
Tai, kas man labiausiai patinka šiame recepte, yra jo universalumas - galite eksperimentuoti su įdarais pagal savo skonį ir nuotaiką. Čia aprašysiu tris skirtingus įdarus - su lašinukais ir svogūnais, su varške bei su obuoliene, tačiau galimybių yra begalė! Tad kviečiu išbandyti šį nuostabų receptą ir atrasti savo mėgstamiausią variantą.
Galimos ingredientų alternatyvos Šis receptas yra labai lankstus ir leidžia eksperimentuoti su ingredientais:
- Vietoje įprasto kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba sumaišyti baltus miltus su pilno grūdo miltais (santykiu 3:1).
- Jei neturite sausų mielių, galite naudoti šviežias mieles (apie 30-35 g).
- Cukrų galite pakeisti medumi arba klevų sirupu (2-2,5 valg. šaukštais).
- Pieną galima pakeisti augaliniu pienu (sojų, migdolų, avižų).
- Aliejų galima pakeisti tirpintu sviestu arba kokosų aliejumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Svarbiausias šio recepto sėkmės garantas - tinkama miltų ir skysčių proporcija. Jei tešla per daug lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.
- Kad tešla geriau pakiltų, pieną pašildykite iki maždaug 35-40°C temperatūros.
- Laikymas šaldytuve ne tik pagerina tešlos struktūrą, bet ir praturtina skonį.
- Prieš kepimą bandelėms galite leisti pakilti kambario temperatūroje dar 20-30 minučių - tada jos bus dar puresnės.
- Įdarų paruošimui skirkite pakankamai dėmesio - jie neturėtų būti per skyst; ar per sausi.
Atsiliepimai