Minkštos varškės bandelės su vanilės aromatu

2025-04-08 Autorius oSkanu.lt

Minkštos varškės bandelės su vanilės aromatu
Šiandien norime pasidalinti ypatingu receptu – „Minkštos varškės bandelės su vanilės aromatu“. Šios bandelės yra ne tik skanios, bet ir lengvai paruošiamos, todėl puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek popietės arbatai. Jų puri tekstūra ir švelnus vanilės kvapas sužavės kiekvieną smaližių.

Varškės bandelės yra klasikinis lietuviškos virtuvės kepinys, mėgstamas dėl savo minkštumo ir subtilaus skonio. Šiame recepte naudojama varškė suteikia bandelėms drėgmės ir maistingumo, o vanilės cukrus prideda malonų aromatą. Šios bandelės puikiai tiks tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiniam stalui.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Varškė: Jei neturite varškės, galite naudoti rikotą arba kreminį sūrį.
  • Augalinis aliejus: Vietoj aliejaus galite naudoti ištirpintą sviestą arba kokosų aliejų.
  • Cukrus: Norėdami sumažinti cukraus kiekį, galite naudoti medų arba klevų sirupą, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti tešlos konsistenciją.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš formuojant bandeles, tešlą galite palikti pastovėti apie 10–15 minučių, kad ji taptų elastingesnė ir lengviau formuojama.
  • Norėdami suteikti bandelėms ypatingo skonio, į tešlą galite įmaišyti citrinos arba apelsino žievelės.
  • Jei norite, kad bandelės būtų dar purios, galite atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą pačioje pabaigoje.

Ingredientai

    • Varškė: 400 g
    • Kvietiniai miltai: 400 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Augalinis aliejus: 100 g
    • Kepimo milteliai: 2 a. š.
    • Cukrus: 180 g
    • Vanilinis cukrus: 1 a. š.
    • Kiaušinio trynys: 1 vnt. (aptepimui)
    • Pienas: 1 v. š. (aptepimui)
    • Rudas cukrus: 2 v. š. (pabarstymui) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, augalinį aliejų, cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  2. 2. Miltų pridėjimas: Atskirame inde sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais. Palaipsniui berkite miltų mišinį į varškės masę, nuolat maišydami, kol susidarys minkšta tešla.
  3. 3. Tešlos minkymas: Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite apie 5 minutes, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.
  4. 4. Bandelų formavimas: Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutuliuką, tada švelniai suplokite jį, suteikdami bandelės formą.
  5. 5. Aptepimas: Mažame dubenėlyje sumaišykite kiaušinio trynį su pienu.
  6. 6. Šiuo mišiniu aptepkite kiekvienos bandelės viršų, tada pabarstykite ruduoju cukrumi.
  7. 7. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Išdėliokite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų šiek tiek vietos. Kepkite 25–30 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.
  8. 8. Atvėsinimas: Išimkite bandeles iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti ant grotelių.
  9. 9. Patiekite šiltas arba visiškai atvėsusias.
Minkštos varškės bandelės su vanilės aromatu
Minkštos varškės bandelės su vanilės aromatu
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)