Bandelės - varškės skarelės su obuoliais

2023-09-06 Autorius oSkanu.lt

Bandelės - varškės skarelės su obuoliais
Šį bandelių receptą buvau nusižiūrėjusi ir atsidėjusi dar vasaros pradžiai, bet laikas taip greitai pralėkė, kad net nepastebėjau kaip baigėsi rabarbarų sezonas. Nusprendžiau įdarą pakeisti obuoliais. Tešlą pagaminau tikrai itin greitai ir sklandžiai, nė kiek nelipo prie rankų ir gražiai kočiojosi. Tikriausiai, ilgiau užtrukau pjaustydama obuolius, nei ruošdama varškinę tešlą. Pyragėliai šiek tiek išsipūtė, gražiai parudavo. Su šeima ragavome juos tik kitą dieną, bet buvo minkštučiai ir drėgni. Tik nepagailėkite kuo daugiau įdaro! Kuo daugiau obuolių, tuo bus skaniau! Net nenusivyliau, kad pamiršau paruošti per rabarbarų sezona, nes obuoliai čia tobulai tiko. :)

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 75 gramų
    • vanilės ekstrakto: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • varškė: 130 gramų
    • bekvapis aliejus: 100 mililitrų
    • pienas: 100 mililitrų
    Įdarui:
    • obuoliai: 500 gramų
    • rudasis cukrus: 130 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    Aptepimui:
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • migdolų plokštelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje tešlai skirtus ingredientus sudėkite į dubenį bei rankomis užminkykite tešlą.
  2. 2. Pastatykite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
  3. 3. Obuolius nulupkite, išdarinėkite bei supjaustykite ganėtinai smulkiais kubeliais, sumaišykite su cukrumi bei krakmolu.
  4. 4. Patarimas: Jei patinka, galite įmaišyti ir šaukštelį malto cinamono.
  5. 5. Tuomet tešlą, ant miltuoto stalviršio, iškočiokite į pusės centimetro storio lakštą bei supjaustykite į kvadratėlius.
  6. 6. Ant kiekvieno kvadratėlio vidurio dėkite po ganėtinai didelį šaukštą įdaro bei tešlą sulenkite pusiau, kaip skareles.
  7. 7. Išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
  8. 8. Tada kiaušinį suplakite su šaukštu vandens bei gražiai aptepkite paruoštas kepti skareles.
  9. 9. Apibarstykite migdolų plokštelėmis.
  10. 10. Galiausiai dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros bei kepkite, kol tolygiai paruduos. Gardumėlis:)
Keto mityba: Cinamoninės bandelės
(3)
Grūdėtos bandelės su daug sėklų
(1)