Bandelės su aguonomis ir šokolado glajumi 😋

2025-03-31 Autorius Regina Viktor Jurgelevic

Bandelės su aguonomis ir šokolado glajumi 😋
Šiandien noriu pasidalinti su jumis nuostabiu receptu - minkštutėlėmis bandelėmis su aguonomis ir šokolado glajumi, kurios tikrai paliks neišdildomą įspūdį jūsų skonio receptoriams. Šios bandelės yra ypatingos tuo, kad jų tešla pagaminta be jokių pagerėjimų, išskyrus vanilinio cukraus priedą, todėl jos išeina natūraliai minkštos ir purios. Kiekvienas kąsnis šių bandelių suteiks jums nepakartojamą malonumą - viduje slypi gardus aguonų įdaras, o viršus padengtas gardžiu šokolado glajumi, kuris suteikia elegantišką saldumą. Šios bandelės puikiai tinka prie rytinio kavos puodelio, popietinės arbatos ar kaip desertas po pietų. Receptas nėra sudėtingas, tačiau reikalauja šiek tiek kantrybės, nes tešlai reikia laiko pakilti ir subręsti. Tačiau patikėkite - laukti tikrai verta, nes rezultatas jus sužavės! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoj paprasto vandens galite naudoti pieną arba augalinį pieną (migdolų, kokosų) - tai suteiks papildomo skonio.
  • Aliejų galima pakeisti tirpintu sviestu arba kokosų aliejumi.
  • Baltus miltus galima maišyti su viso grūdo miltais (tačiau ne daugiau kaip 30%, kad bandelės išliktų minkštos).
  • Vietoje aguonų įdare galite naudoti maltas lazdyno riešutus, cinamoną su cukrumi arba džiovintus vaisius (razinas, džiovintas spanguoles).
  • Šokolado glajui galite naudoti juodą, pieninį arba baltą šokoladą pagal savo skonį.
  • Vietoje vanilinio cukraus galite naudoti vanilės ekstraktą arba vanilės ankštį.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą visada minkykite ant šiek tiek pamiltuoto paviršiaus, kad neprikibtų.
  • Aguonas prieš naudojimą galite trumpai pakepinti sausoje keptuvėje, kad atsirastų intensyvesnis skonis.
  • Bandelėms leiskite pilnai atvėsti prieš tepant šokolado glajų, kitaip jis gali nutekėti.
  • Jeigu norite dar minkštesnių bandelių, galite į tešlą įdėti vieną kiaušinį.
  • Siekiant geriausio rezultato, tešlą minkykite mažiausiai 10 minučių, kol ji taps elastinga.
  • Bandelėms kilti geriausia temperatūra yra apie 30-35°C, todėl galite jas palikti šalia šildytuvo arba orkaitėje su įjungta šviesa.

Ingredientai

    Tešlai (8-10 bandelių) 
    • Miltai: 500g
    • Šiltas vanduo: 250ml
    • Aliejus: 2-3 šaukštai
    • Druska: žiupsnelis
    • Cukrus: 100g
    • Sausos mielės: 7g
    • Vanilinis cukrus: 1 pakelis
    Įdarui:
    • Aguonos: 100g
    • Cukrus: 50g
    • Tirpintas sviestas: 50g
    Glajui:
    Aptepimui:
    • Kiaušinio plakinys: 1 kiaušinis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoši mieles - šiltame vandenyje ištirpini cukrų, druską, vanilini cukrų ir mieles. Skystis turi būti šiltas, bet ne karštas, kad nesunaikintum mielių.
  2. 2. Tuomet į mielių mišinį įberi pusę miltų ir gerai išmaišai, kad gautųsi skysta tešla.
  3. 3. Uždengęs rankšluosčiu, palieki šiltoje vietoje maždaug 30 minučių, kad pradėtų kilti.
  4. 4. Po 30 minučių įpilk aliejaus ir supilk likusius miltus.
  5. 5. Užminkyk elastingą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Jei tešla per sausa, gali įlašinti truputį vandens, jei per drėgna - įberti šiek tiek miltų.
  6. 6. Tešlą vėl uždengsi rankšluosčiu ir leisi jai pakilti šiltoje vietoje apie 1,5 valandos, kol ji padvigubės.
  7. 7. Pakilusią tešlą išimsime ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išminkysime dar kartą, išleisdami orą.
  8. 8. Tuomet tešla išdalinama į vienodo dydžio gabaliukus, kuriuos iškočiojame į stačiakampius.
  9. 9. Kiekvieną stačiakampį patepkite tirpintu sviestu, tolygiai pabarstysite aguonomis ir trupučiu cukraus.
  10. 10. Susuksite stačiakampį į dešrą, o tada supjaustykite norimo dydžio bandelėmis.
  11. 11. Dėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų šiek tiek vietos, nes jos dar pakils.
  12. 12. Kiekvieną bandelę aptepsite kiaušinio plakiniu, kad kepant gražiai paruduotų.
  13. 13. Leiskite bandelėms pakilti dar 15-20 minučių.
  14. 14. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C ir kepkite bandeles 20-25 minutes, kol jos gražiai paruduos.
  15. 15. Kol bandelės kepa, paruoškite šokolado glajų: garu vonelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu, nuolat maišydami, kad nesudegintumėte.
  16. 16. Iškepusias bandeles išimsite iš orkaitės ir leiskite joms visiškai atvėsti.
  17. 17. Kai bandelės ir glajus atvės (glajus turi būti dar tepamos konsistencijos, bet ne karštas), atsargiai patepkite bandeles glajumi.

Atsakinėjama į Komentarą

Bao bandelės su traškia vištiena
(3)
Cinamoninės bandelės su bananais
(1)
Grūdėtos bandelės su daug sėklų
(1)