Autorius apie receptą
Jei jau šešias dienas per savaitę labai stengiamės, kad figūros linkiai labiau džiugintų nei liūdintų, vieną dieną galime leisti sau atsipalaiduoti ir pasimėgauti tuo, apie ką svajojame. Svajonės juk privalo pildytis, o kiekviena, kilogramus skaičiuojanti moteris, labai dažnai tik ir trokšta suvalgyti kokį pyragėlį arba sultingą mėsainį. Norit ir jūs? Tai prašom.
Tik jei jau valgyti kokį pavojingą figūrai patiekalą, tai būtinai reikia iš jo išpešti viską, kas geriausia. Todėl šiandien mes pristatome – sveiki mėsainiai su namie kepta puria, pilno grūdo duonele ir kalnu įvairiausių daržovių.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus, kurie suteiks bandelėms riešutinį poskonį ir yra lengviau virškinami daugeliui žmonių.
- Jeigu neturite viso grūdo kvietinių miltų, galite naudoti rugių arba avižų miltus, tačiau atkreipkite dėmesį, kad tekstūra gali šiek tiek skirtis.
- Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, jei norite natūralesnio saldumo.
- Aliejų galima pakeisti tirpintu sviestu arba kokosų aliejumi, suteikiant bandelėms sodresnį skonį.
- Vietoje įprastų kepimo mielių galima naudoti sausas aktyviąsias mieles – tokiu atveju jums reikės tik 1 valgomojo šaukšto.
- Ant bandelių viršaus vietoje sezamo sėklų galite berti saulėgrąžų, moliūgų sėklas arba linų sėmenis dėl papildomų maistinių medžiagų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vanduo turėtų būti šiltas (apie 37-40°C), bet ne karštas, nes per karštas vanduo gali sunaikinti mieles.
- Tešlą minkykite mažiausiai 10 minučių, kad ji taptų elastinga ir puri – tai svarbu išgaunant tobulą bandelių tekstūrą.
- Jei turite virtuvinį kombainą su tešlos minkymo funkcija, galite jį naudoti – tai sutaupys jums laiko ir energijos.
- Tešlai kilti pasirinkite šiltą vietą be skersvėjų, idealiausia temperatūra yra apie 30°C.
- Prieš kepdami, lengvai aptepkite bandeles kiaušinio plakiniu, kad jos įgautų gražią auksinę spalvą.
- Bandelės yra iškepusios, kai jos garsiai skamba, jei pabeldžiate į apačią.
- Šias bandeles galima užšaldyti iki 3 mėnesių – tiesiog įdėkite jas į šaldiklio maišelį, kai visiškai atvės.
- Geriausia bandeles valgyti šviežias, tačiau jas galima atšildyti mikrobangų krosnelėje arba trumpai pašildyti orkaitėje.
Atsiliepimai