Purios mėsainių bandelės

Autorius apie receptą

Jei jau šešias dienas per savaitę labai stengiamės, kad figūros linkiai labiau džiugintų nei liūdintų, vieną dieną galime leisti sau atsipalaiduoti ir pasimėgauti tuo, apie ką svajojame. Svajonės juk privalo pildytis, o kiekviena, kilogramus skaičiuojanti moteris, labai dažnai tik ir trokšta suvalgyti kokį pyragėlį arba sultingą mėsainį. Norit ir jūs? Tai prašom.

Tik jei jau valgyti kokį pavojingą figūrai patiekalą, tai būtinai reikia iš jo išpešti viską, kas geriausia. Todėl šiandien mes pristatome – sveiki mėsainiai su namie kepta puria, pilno grūdo duonele ir kalnu įvairiausių daržovių.

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus, kurie suteiks bandelėms riešutinį poskonį ir yra lengviau virškinami daugeliui žmonių.
  • Jeigu neturite viso grūdo kvietinių miltų, galite naudoti rugių arba avižų miltus, tačiau atkreipkite dėmesį, kad tekstūra gali šiek tiek skirtis.
  • Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, jei norite natūralesnio saldumo.
  • Aliejų galima pakeisti tirpintu sviestu arba kokosų aliejumi, suteikiant bandelėms sodresnį skonį.
  • Vietoje įprastų kepimo mielių galima naudoti sausas aktyviąsias mieles – tokiu atveju jums reikės tik 1 valgomojo šaukšto.
  • Ant bandelių viršaus vietoje sezamo sėklų galite berti saulėgrąžų, moliūgų sėklas arba linų sėmenis dėl papildomų maistinių medžiagų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vanduo turėtų būti šiltas (apie 37-40°C), bet ne karštas, nes per karštas vanduo gali sunaikinti mieles.
  • Tešlą minkykite mažiausiai 10 minučių, kad ji taptų elastinga ir puri – tai svarbu išgaunant tobulą bandelių tekstūrą.
  • Jei turite virtuvinį kombainą su tešlos minkymo funkcija, galite jį naudoti – tai sutaupys jums laiko ir energijos.
  • Tešlai kilti pasirinkite šiltą vietą be skersvėjų, idealiausia temperatūra yra apie 30°C.
  • Prieš kepdami, lengvai aptepkite bandeles kiaušinio plakiniu, kad jos įgautų gražią auksinę spalvą.
  • Bandelės yra iškepusios, kai jos garsiai skamba, jei pabeldžiate į apačią.
  • Šias bandeles galima užšaldyti iki 3 mėnesių – tiesiog įdėkite jas į šaldiklio maišelį, kai visiškai atvės.
  • Geriausia bandeles valgyti šviežias, tačiau jas galima atšildyti mikrobangų krosnelėje arba trumpai pašildyti orkaitėje.

Ingredientai

    8 bandelėms:
    • vanduo: 1 puodelio
    • kiaušiniai: 1
    • kvietiniai miltai: 2 puodelių
    • viso grūdo kvietiniai miltai: 1 puodelio
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus: ketvirtadalio puodelio
    • cukrus: ketvirtadalio puodelio
    • mielės: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu ir toliau suberkite visus ingredientus, tešlą išminkykite, jei dar limpa prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti minkšta ir elastinga.
  2. 2. Tešlą palikite kilti šiltoje vietoje maždaug 1 valandą.
  3. 3. Iš tešlos suformuokite 8 bandeles, pabarstykite sezamų sėklomis ir palikite kilti ant skardos dar 30 minučių.
  4. 4. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių.
  5. 5. Gaminkite mėsainį su savo mėgstamiausiu įdaru ir skanaukite!

Atsiliepimai

Mielinės bandelės su cinamonu
(35)