Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

2024-10-29 Autorius mitybosdienorastis

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Šios sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais – tai traškios ir aromatingos bandelės, kurios tobulai dera su obuolio saldumu ir cinamono prieskoniu. Kiekviena bandelė yra lengva ir puri, o minkštas, kepintas obuolio gabalėlis viduje suteikia natūralaus vaisinio skonio. Pateptos kiaušinio tryniu ir pabarstytos cinamonu, bandelės kepant įgauna auksinį atspalvį ir ypatingai kvapnią plutelę. Puikus pasirinkimas tiek desertui, tiek jaukiems pusryčiams ar užkandžiui su kava ar arbata.

Redaktorės Vaidos komentaras - tokios paprastos, greitai paruošiamos bandelės negali nepatikti. Kepti obuoliai, minkšta tešla, cinamono aromatas... Prie puodelio arbatos labai tinkantis desertas. Bandeles galima pabarstyti ne tik cinamonu, bet ir žiupsneliu cukraus. Bus dar truputėlį traškiau. 

Ingredientai

    • Šaldyta sluoksniuota tešla: 1 pakuotė
    • Obuoliai: 2-3 vnt.
    • Cinamonas:
    • Kiaušinio trynys: 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sluoksniuotą tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalviršio, kad atšiltų.
  2. 2. Obuolius nulupti ir supjaustyti 2-3 cm storio riekelėmis.
  3. 3. Tešlos lakštą šiek tiek pakočioti, padalinti į dvi dalis.
  4. 4. Ant tešlos gabalėlio dėti obuolio riekelę ir įpjauti visus 4 tešlos kampučius taip, kad juos būtų galima perlenkti į obuolio vidų.
  5. 5. Paruoštas bandeles patepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti cinamonu.
  6. 6. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Recepto autorius mitybosdienorastis
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)