Bao bandelės su traškia vištiena

2023-07-05 Autorius oSkanu.lt

Bao bandelės su traškia vištiena
Ganėtinai įdomus faktas - tiesą pasakius, pavadinti šias bandeles "bao bandelėmis" yra visiškai neteisinga, nes "bao" iš savęs reiškia bandelę, taigi tai yra tarsi sakytume "bandelė bandelė". Neskamba logiškai, tiesa? Tokios minkštos ir purios garuose išvirtos bandelės yra nerealiai skanios ir itin universalios, įdarų įvairovė labai plati - traški vištiena ar kalakutiena, kiauliena arba jautiena, norint veganiško varianto galite panko džiūvėsėliuose iškepti tofu, brokolius, kalafiorus, arba kitas mėgstamas daržoves. Trumpai, šiuo mano receptu naudojamės tik kaip idėja arba gairėmis, kaip galite įdaryti skaniąsias bandeles! O aš jums šį kartą pateikiu savo ir mūsų šeimos labiausiai pamiltą variantą su traškia vištiena, marinuotomis morkomis ir dar keliais labai tinkančiais ingredientais. Tad nieko nebelaukiam ir imamės šių fantastiškų bandelių gamybos!

Ingredientai

    8 Bao bandelėms: 
    • miltai: 210 gramų
    • sausos mielės: 5 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • šiltas vanduo: 115 gramų
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Traškiai vištienai:
    • vištienos krūtinėlės mėsa (arba vištienos šlaunelių mėsa)
    • mėgstami prieskoniai (saldi, rūkyta paprika; česnako granulės ar česnakiniai pipirai)
    • sojos padažas
    • panko džiūvėsėliai
    • kiaušiniai: 1
    • miltai
    • alyvuogių aliejus 
    Marinuotoms morkoms:
    • morkos: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • actas: 1 valgomojo šaukšto (naudoju ryžių)
    • cukrus: žiupsnelio
    Bao bandelių surinkimui:
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • sweet chilli padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • "iceberg" salotos
    • mėgstamos prieskoninės žolelės (kalendros, petražolių arba svogūnų laiškų)
    • čili pipirai: 1
    • sezamo sėklos: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bao bandelių gaminimas: Pirmiausia į didelį dubenį sudėkite miltus, mieles, cukrų ir druską, sumaišykite.
  2. 2. Tada pilkite aliejų ir šiltą vandenį, pradėkite maišyti šaukštu, paskui pereikite prie minkymo.
  3. 3. Tešla gausis minkšta, bet prie rankų lipti neturėtų, todėl, jeigu reikia, pabarstykite šiek tiek miltų papildomai. Minkykite maždaug 10 minučių, kol tešla tampa elastinga ir lygi.
  4. 4. Tešlą aptepkite aliejumi, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltai maždaug valandai, kol padidės dvigubai (aš pati įdedu į išjungtą orkaitę, po apačia įdedu kepimo indą su verdančiu vandeniu - itin tobula šilta ir drėgna aplinka, kad tešla iškiltų).
  5. 5. Kai tešla pakyla, ja padėkite ant stalviršio, išplokštinkite ir tolygiai suberkite kepimo miltelius. Tešlą sulankstykite ir minkykite dar maždaug 5 minutes.
  6. 6. Tešlą padalinkite į 8 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus.
  7. 7. Kepimo popierių sukarpykite į 8 dalis.
  8. 8. Paimkite tešlos rutuliuką ir iškočiokite į maždaug 9x12 centimetrų dydžio ovalą.
  9. 9. Patepkite aliejumi ir sulenkite perpus, kad gautumėte pusmėnulio formą.
  10. 10. Dėkite ant kepimo popieriaus ir palikite maždaug pusvalandžiui pakilti.
  11. 11. Užvirkite vandenį garų puode (jeigu neturite, galima naudoti paprastą puodą ir koštuvą, svarbiausia, kad koštuvo apačia neliestų verdančio vandens).
  12. 12. Įkelkite bao bandeles kartu su popieriumi į garintuvą ir uždenkite dangčiu, kuris įvyniotas į švarų virtuvinį rankšluostį (tam, kad surinktų garus ir jie nenulašėtų ant bandelių). Garinkite 8 minutes.
  13. 13. Traški vištiena: Supjaustykite vištieną maždaug poros centimetrų gabaliukais, sumarinuokite mėgstamais prieskoniais, sojos padažu ir palikite kelioms valandoms arba, geriausiai, visai nakčiai šaldytuve.
  14. 14. Vištienos gabaliukus apvoliokite miltuose, merkite į kiaušinio plakinį ir dėkite į panko džiūvėsėlius, juos gerai prispauskite prie vištienos.
  15. 15. Perdėkite į kepimo popieriumi patiestą kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, įpusėjus kepimui apverskite.
  16. 16. Marinuotos morkos: Morką sutarkuokite arba skustuku padarykite plonas juosteles, susmulkinkite česnaką, užpilkite actu ir suberkite cukrų.
  17. 17. Gerai išmaišykite ir palikite maždaug 10-15 minučių.
  18. 18. Bao bandelių surinkimas: Sumaišykite sweet chilli padažą su majonezu.
  19. 19. Susmulkinkite "iceberg" salotą, supjaustykite čili pipirą ir svogūnų laiškus.
  20. 20. Į išgarintą bao bandelę dėkite marinuotas morkas, traškią vištieną, salotas, užpilkite padažu ir pabarstykite svogūnų laiškus, čili pipirą ir sezamų sėklas. Skanaukite!

Asta

Pats geriausias receptas ir taškas! :)
Atsakyti
Bao bandelės su traškia vištiena
Skanutėlės bandelės su lašinukais
(25)