Ganėtinai įdomus faktas - tiesą pasakius, pavadinti šias bandeles "bao bandelėmis" yra visiškai neteisinga, nes "bao" iš savęs reiškia bandelę, taigi tai yra tarsi sakytume "bandelė bandelė". Neskamba logiškai, tiesa? Tokios minkštos ir purios garuose išvirtos bandelės yra nerealiai skanios ir itin universalios. Trumpai, šiuo mano receptu naudojamės tik kaip idėja arba gairėmis, kaip galite įdaryti skaniąsias bandeles! O aš jums šį kartą pateikiu savo ir mūsų šeimos labiausiai pamiltą variantą su traškia vištiena, marinuotomis morkomis ir dar keliais labai tinkančiais ingredientais. Tad nieko nebelaukiam ir imamės šių fantastiškų bandelių gamybos!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų miltų galite naudoti universalius be glitimo miltus, jei laikotės beglitimės dietos.
- Sausas mieles galima pakeisti šviežiomis, tik tuomet reikės dvigubai didesnio kiekio.
- Baltasis cukrus gali būti pakeistas kokosų cukrumi arba agavos sirupu.
- Aliejų galima rinktis neutralaus skonio - rapsų, saulėgrąžų arba kokosų.
Traškiai vištienai:
- Vištienos krūtinėlę galima pakeisti kalakutienos krūtinėle arba vištienos šlaunelių mėsa, pastaroji bus sultingesnė.
- Vietoje panko džiūvėsėlių tiks ir paprasti, nors traškumo bus mažiau.
- Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu (jei reikalinga beglitimė alternatyva).
- Jei norite visiškai veganiško varianto, vištieną galite pakeisti traškiai paruoštu tofu arba tempeh.
Marinuotoms morkoms:
- Ryžių actą galima pakeisti obuolių sidro arba balzamiko actu.
- Vietoje cukraus tiks medus arba klevų sirupas.
- Morkas galima pakeisti daigintais pupelių daigais arba raugintu ridikėliu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlos paruošimas: geriausiems rezultatams pasiekti, miltus persijokite prieš naudodami – taip tešla bus puresnė ir minkštesnė.
- Garinimo procesas: jei neturite specialaus garų puodo, galite naudoti įprastą puodą su metalinio koštuvo įdėklu. Svarbu, kad koštuvas neliestų vandens.
- Garinkite bandeles visada uždengę dangčiu, apvyniotų švariu rankšluosčiu – taip išvengsite kondensato lašėjimo ant bandelių, kuris gali sugadinti jų tekstūrą.
- Vištienos paruošimas: geriausia vištieną marinuoti per naktį, taip ji įgaus daugiau skonio ir bus sultingesnė.
- Panko džiūvėsėliai suteiks traškumo, todėl gerai prispauskite juos prie vištienos gabaliukų.
- Padažas: sweet chilli ir majonezo derinys leidžia sukurti tobulą saldžiai aštrų padažą, tačiau galite koreguoti proporcijas pagal savo skonį.
- Bandelių laikymas: jei liko nesuvalgytos bandelės, jas galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Prieš vartojimą vėl trumpai pagarinkite.