Mielinės bandelės su Nutella

2024-12-12 Autorius Karolina Puodžiūtė

Mielinės bandelės su Nutella
Mielinės bandelės su „Nutella“ – tai ne tik gardus desertas, bet ir nostalgiškas prisiminimas apie vaikystę, kai namus užpildydavo šviežiai keptų bandelių aromatas. Šios minkštos ir purios bandelės, pripildytos šokoladinio lazdyno riešutų kremo, puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek popietės arbatai. Jų saldus skonis ir maloni tekstūra sužavės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pienas (125 ml): galite naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų ar avižų, jei norite pieno produktų alternatyvos.
  • Šviežios mielės (15 g): jas galima pakeisti 5 g sausų mielių.
  • Kiaušinis (0,5 didelio): vietoj pusės kiaušinio galite naudoti 1 valg. šaukštą obuolių tyrės arba 1 valg. šaukštą maltų linų sėmenų, sumaišytų su 2 valg. šaukštais vandens, jei siekiate veganiško varianto.
  • „Nutella“ kremas: vietoj jo galite naudoti kitus šokoladinius kremus arba riešutų sviestą.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos kildinimas: užtikrinkite, kad tešla kiltų šiltoje ir be skersvėjų vietoje, kad bandelės būtų purios ir minkštos.
  • Įdaro pasirinkimas: jei nenorite naudoti „Nutella“, galite bandeles įdaryti cinamono ir cukraus mišiniu arba kokoso drožlėmis, prieš tai patepę tešlą lydytu sviestu.
  • Kepimo laikas: stebėkite bandeles kepimo metu, kad jos neperkeptų ir išliktų minkštos.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2500 kcal 
  • Vienoje porcijoje (1 bandelėje): apie 250 kcal 

Ingredientai

    10 didesnių bandelių: 
    • pienas: 125 mililitrų
    • šviežios mielės: 15 gramų
    • miltai: 250 gramų
    • kiaušiniai: 0,5 didelio (kita puse bus aptepimui)
    • cukrus: 30 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • "Nutella": pagal skonį (galima naudoti cinamoną arba kokoso drožles, tik tokiu atveju reiks tešlą patepti lydytu sviestu)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pieno paruošimas: pašildykite pieną, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas.
  2. 2. Mielių aktyvavimas: į šiltą pieną įmaišykite mieles ir palikite šiltoje vietoje apie 15 minučių, kad suaktyvėtų.
  3. 3. Tešlos paruošimas: dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska ir cukrumi. Įpilkite paplaktą pusę kiaušinio ir supilkite pieno bei mielių mišinį. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir glotni.
  4. 4. Tešlos kildinimas: uždenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad ji pakiltų ir padvigubėtų, tai truks apie 1–1,5 valandos.
  5. 5. Bandelų formavimas: pakilusią tešlą padalinkite į 10 lygių dalių. Kiekvieną dalį suformuokite į rutuliuką, įdėkite šaukštelį „Nutella“ kremo į vidurį ir užspauskite kraštus, kad įdaras neištekėtų.
  6. 6. Antrasis kildinimas: sudėkite suformuotas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite ir palikite dar 25 minutes, kad jos pakiltų.
  7. 7. Bandelų aptepimas: likusią pusę kiaušinio išplakite ir juo aptepkite bandelių viršų, kad kepant jos gražiai paruduotų.
  8. 8. Kepimas: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite bandeles apie 20 minučių, kol jos taps auksinės spalvos.
  9. 9. Patiekimas: išimkite bandeles iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Mėgaukitės dar šiltomis su puodeliu arbatos ar kavos.

Atsakinėjama į Komentarą

Skanutėlės bandelės su lašinukais
(25)