Purios ir minkštos biskvitinės bandelės sumuštinių keptuvėje su įdaru

2023-11-26 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Purios ir minkštos biskvitinės bandelės sumuštinių keptuvėje su įdaru
Tokias bandeles mano šeima labai mėgsta pusryčiams, bet šį kartn jas kepiau prie popiečio kavos puodelis. Jos gaunasi purios ir minkštutės. 

Įdarus rinktis galima kokius labiausiai mėgstate arba kokių tą kartą norisi. Aš įprastai kepu su "Nutella" arba įvairiomis uogienėmis. Taipogi dar patinka kepti su sutarkuotu obuolių, kurį sumaišau su žiupsniu cukaus ir cinamono. 

Jeigu tik norisi, šias bandeles dar galima aplieti šokoladu. Šitaip gausite tikrų tikriausią desertą. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • sviestas: 100 gramų
    • krakmolas: 1 šaukšto
    • miltai: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • "Nutella" šokoladinis kremas: 1 valgomojo šaukšto
    • obuolienė: 1 valgomojo šaukšto
    • braškių uogienė: 1 valgomojo šaukšto
    • obuoliai: 1 
    • cinamonas: žiupsnio
    • cukrus: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo.
  2. 2. Tuomet ištirpinkite sviestą. Jį supilkite į kiaušinių masę.
  3. 3. Tada berkite krakmolą, miltus su kepimo milteliais įsijokite. Gerai išmaišykite, tešla turi gautis maždaug grietinės tirštumo.
  4. 4. Po to į įkaitintą sumuštinių keptuvę dėkite po šaukštą tešlos. Ant viršaus po šaukštelį pasirinkto įdaro.
  5. 5. Užpilkite vėl tešla ir kepkite maždaug 4-5 minutes, kol bandelės šiek tiek apskruns.
  6. 6. Jeigu nuspręsite naudoti obuolių įdarą, tai obuolį nulupame, sutarkuojame per burokinę tarką, pagardiname žiupsniu cinamono ir cukrumi. Masę išmaišome ir ja įdarome bandeles.
  7. 7. Jeigu nuspręsite naudoti uogienes ar "Nutellą", tai tiesiog pasemiame ją šaukšteliu. Skanaus!
Purios ir minkštos biskvitinės bandelės sumuštinių keptuvėje su įdaru
Keto bandelės su lašinukais
(1)