Močiutė parodė, kaip gaminamos skaniausios bandelės su obuoliais ir razinomis

Autorius apie receptą

Kai prisimenu skonius iš vaikystės, iškart galvoje atsiranda įvairiausi močiutės blynai ir šios labai labai skanios bandelės. Būtinai pasigaminkite tokias bandeles ir Jūs, nes jos tiesiog tobulos.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~15 vnt. bandelių.

Ingredientai

    • varškė: 130 gramų
    • pienas: 110 mililitrų
    • bekvapis aliejus: 75 mililitrų
    • miltai: 300 garmų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 šauktelio
    • cukrus: 100 gramų
    Įdarui:
    • obuoliai: 3
    • razinos: 2 šaukštų
    • cukrus: 1 šaukšto
    • sviestas: 1 šaukšto
    • kiaušiniai: 1 (plakto)
    Pabarstymui:
    • cukraus pudra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame nuluptus bei kubeliais supjaustytus obuolius, razinas, supilame cukrų ir patroškiname, kol obuoliai suminkštės, bet nepasileis.
  2. 2. Paliekame atvėsti.
  3. 3. Tuomet dubenyje sumaišome varškę,aliejų, pieną, cukrų bei vanilinį cukrų.
  4. 4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į varškės masę. Išminkome ešlą. Ji gausis minkšta bei maloni rankoms.
  5. 5. Tešlą iškočiojame maždaug 5 centimetrų storio ir didesniu puodeliu išspaudžiame apskritimus.
  6. 6. Į centrą dedame įdaro, užlenkiame kraštus ir su šakute prispaudžiame, kad įdaras neišbėgtų.
  7. 7. Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi. Viršų patepame plaktu kiaušiniu.
  8. 8. Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 20 minučių, kol bandelės dailiai paruduos bei iškeps.
  9. 9. Galiausiai apibarstome cukraus pudra. Lepinamės!

Atsiliepimai

Jūratė-Liucija Daukšienė

Tešla kočiojama 5 milimetrų, o ne centimetrų storiu!
Atsakyti

Miau Kate

labai skanu, kepsiu dar daug kartų
Atsakyti
Legendinės cinamoninės bandelės su kreminio sūrio glajumi
(7)
Keto bandelės su lašinukais
(1)
Veganiškos cinamoninės bandelės su tofu glajumi
(1)