Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti labai paprastų bandelių receptu, kurios puikiai pavyksta ir yra labai skanios. Kad būtų greičiau šaldytą bemielę tešlą perku iš parduotuvės. Jei niekur neskubu, tokią tešla pasiruošiu pati.
Ingredientai
bemieliai šaldytos tešlos lapeliai (12 bandelių gaunasi iš 6 lapelių)
obuoliai
cinamonas
rudas cukrus
juodas šokoladas
graikiniai riešutai (arba mėgstamos uogos; uogienė)
augalinis pienas: šiek tiek (bandelių aptepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių tešlos lapelius išdėliokite ant stalo, pabarstyto miltais, ir atšildykite.
2. Atšilus tešlai lapelius iškočiokite ir perpjaukite pusiau.
3. Tuomet obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, sumaišykite su cinamonu bei ruduoju cukrumi.
4. Tada šokoladą susmulkinkite nedideliais gabaliukais.
5. Ant pusės lapelio dėkite obuolius, šokolado gabaliukus ir riešutus arba uogas bei uždenkite kita puse.
6. Kraštus užvyniokite, viršuje keliose vietose įpjaukite ir visą bandelę aptepkite augaliniu pienu.
7. Bandeles kepkite maždaug 20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus. Lepinkitės!
8. Rekomendacija: Daugiau bandelių su obuoliais receptų rasite: Bandelės su obuoliais.