Nesu tikra, ar aš labai atsilieku nuo pasaulio, kad tik labai mažais žingsniais į savo virtuvę įsileidžiu bulgur kruopas. Nors pasaulyje jos labai greitai populiarėja ir receptų internete galima rasti "belekiek". Jau pats jų pavadinimas mums išduoda, kad šios kruopos atsirado ir daugiausia yra valgomos Artimuosiuose Rytuose. Mano pačios asmenine nuomone (kuri tikrai nebūtinai yra teisingai), man jos tarsi ryžių ir kuskuso kruopų mišinys, tik turi daug daugiau naudingųjų medžiagų, nei pastarieji. Bulgure yra daug maistinių skaidulų, magnio, fosforo bei jos turi mažesnį glikeminį indeksą nei ryžiai arba kuskusas. Be viso šito, šios kruopos greitai išverda, kas yra didelis privalumas, taip pat jos malonaus skonio bei tekstūros.
Jas galite naudoti ir kaip kaip
garnyrą, ir į salotas arba kitus patiekalus. Vieną iš tokių patiekalų šiandien ir parodysiu kaip pagaminti. Savo šeimai iškepiau nerealiai skanius kepsniukus, kuriuose bulgur kruopos itin nuostabiai tinka.
Šiuos kepsniukus mes pasirinkome valgyti su
pomidorų padažu ir
veganišku majonezu.