Skaniausi paprasti sveiki bananiniai blynai be gliuteno ir be pieno

Autorius apie receptą

Tokie bananiniai blynai be gliuteno ir be pieno yra tikrų tikriausias mano atradimas! Tikrai nepameluosiu juos pavadinusi savo pačiais mylimiausiais sveikais blynais. Tikrai fantastiški. Tokius blynus ragavo jau ne tik mano šeimos nariai, bet ir draugės. Ir negalėjo patikėti, kad jie tokie skanūs ir sveikuoliški. Šių sveikuoliškų blynelių pagrindą sudaro natūraliai saldūs bananai (tad papildomo cukraus mums visai neprireiks!), o kvietinius miltus pakeis grikių bei avižinių miltų duetas. 
Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje grikių miltų galima naudoti sorų, ryžių arba avinžirnių miltus, jie taip pat neturi gliuteno ir puikiai tinka šiam receptui.
  • Avižinius miltus galima pakeisti smulkiai maltomis avižomis arba kokosų miltais, tačiau naudojant kokosų miltus reikėtų įdėti šiek tiek daugiau skysčio.
  • Augalinį pieną galima rinktis pagal skonį – tinka migdolų, kokosų, sojų ar avižų pienas, kiekvienas suteiks blynams subtiliai skirtingą poskonį.
  • Jei nenaudojate kiaušinių, puikiai tinka linų sėmenų "kiaušinis" (1 valgomasis šaukštas maltų linų sėmenų sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens).
  • Vietoje cinamono galima naudoti kardamoną, imbierą arba vanilės ekstraktą, jei norisi kitokio aromato.
  • Saldikliui tinka ne tik klevų sirupas, bet ir agavų nektaras, datulių sirupas arba kokosų cukrus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite labai gerai prinokusius bananus su rudais taškeliais – jie yra saldesni ir lengviau sutrinami.
  • Bananų masę trinkite šakute, o ne elektriniu trintuvu, taip blynų tekstūra bus malonesnė.
  • Prieš kepimą leiskite tešlai pastovėti 5 minutes – per tą laiką avižiniai miltai sugeria drėgmę ir tešla tampa tinkamesnės konsistencijos.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai gražiai apskrustų, bet nesudegų.
  • Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek augalinio pieno, jei per skysta – įdėkite dar šaukštą miltų.
  • Kepant antrą blyno pusę, ugnį galima šiek tiek sumažinti, kad blynas iškeptų tolygiai.
  • Iškeptus blynus laikykite ant grotelių, ne lėkštėje, taip jie nepraras traškumo.
  • Patiekite iškart po kepimo, kai blynai yra šilti ir minkšti.

Ingredientai

    • gerai prinokę bananai: 1 (su rudais taškeliais)
    • augalinis pienas: 0,5 stiklinės - 125 mililitrų (galima keisti ir karvės pienu)
    • kiaušiniai: 1 (arba 1 linų sėmenų "kiaušinis)
    • grikių miltai: 50 mililitrų
    • avižiniai miltai: 100 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (versijai be gliuteno - kepimo milteliai be gliuteno)
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • saldiklis: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina, dedame tik jeigu norisi dar saldesnių blynų; klevų sirupas arba cukrus)
    • riebalai: kepimui (geriausia naudoti ghee sviestą arba kokosų aliejų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame dubenyje sutrinkite prinokusį bananą šakute.
  2. 2. Tada prie banano masės pilkite pieną, dėkite kiaušinį ir papildomą saldiklį (jeigu nuspręsite naudoti). Gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet indelyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną bei druską.
  4. 4. Birius produktus berkite prie skystų ir išmaišykite.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite riebalus, dėkite po vieną šaukštą tešlos ir iškepkite blynus.
  6. 6. Patiekite su savo mėgstamais pagardais ar priedais ir skanaukite! ;)

Atsiliepimai