Autorius apie receptą
Blyneliai su cukinija, paprika ir bulvėmis – tai nuostabus daržovinis patiekalas, kuris patiks tiek vegetariškos virtuvės gerbėjams, tiek ieškantiems sveikesnių vakarienės ar pietų alternatyvų. Šie blyneliai išsiskiria ypatingu sultingumu, todėl dažnai jų visai nereikia papildyti jokiais padažais – jie patys savyje yra skonio bomba. Švelnus cukinijų skonis puikiai dera su saldžiarūgšte paprika ir krakmolingomis bulvėmis, o speltos miltai bei kiaušiniai viską sujungia į vientisą, puikiai kepamą masę.
Šis receptas puikiai tiks vasaros ir rudens sezonui, kai cukinijų ir paprikų apstu tiek darže, tiek turguje. Tačiau skonis universalus – šie blyneliai gali papuošti jūsų stalą bet kuriuo metų laiku. Jie puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip
garnyras prie mėsiškų ar ankštinių patiekalų.
Jei ieškote greito, maistingo, o kartu ir sveiko varianto visai šeimai – šie blyneliai bus kaip tik jums.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje speltos miltų galima naudoti kvietinius, viso grūdo arba net avižinius miltus, jei norisi daugiau skaidulų ir švelnesnio skonio.
- Kiaušinius galima keisti maltomis linų sėmenimis (1 šaukštas maltų sėmenų + 3 šaukštai vandens už vieną kiaušinį) veganinei versijai.
- Vietoje raudonosios paprikos tinka geltonoji arba žalia paprika - skonis šiek tiek skirsis, bet išliks gaivus.
- Jei norisi ryškesnio skonio, galima įdėti smulkinto česnako arba svogūno.
- Miltų kiekį galima koreguoti pagal masės drėgnumą - jei daržovės labai sultingos, galima įdėti dar vieną šaukštą miltų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Visada gerai nuspauskite cukinijų ir bulvių skystį – tai padės išvengti blynelio byrėjimo ir perteklinio vandeningumo.
- Jei norite traškesnės plutelės, kepkite blynelius šiek tiek ilgiau ant vidutinės ugnies.
- Kepimui naudokite šlakelį aliejaus – taip sumažinsite bendrą riebalų kiekį ir išlaikysite daržovių skonį.
- Jei norite sveikesnės versijos – blynelius galima kepti orkaitėje, 200 °C temperatūroje, apie 25 minutes, apverčiant per pusę.
- Blyneliai skanūs ir atvėsę – juos galima įsidėti į pietų dėžutę ar valgyti kaip užkandį.
Atsiliepimai