Blyneliai su cukinija, paprika ir bulvėmis

Autorius apie receptą

Blyneliai su cukinija, paprika ir bulvėmis – tai nuostabus daržovinis patiekalas, kuris patiks tiek vegetariškos virtuvės gerbėjams, tiek ieškantiems sveikesnių vakarienės ar pietų alternatyvų. Šie blyneliai išsiskiria ypatingu sultingumu, todėl dažnai jų visai nereikia papildyti jokiais padažais – jie patys savyje yra skonio bomba. Švelnus cukinijų skonis puikiai dera su saldžiarūgšte paprika ir krakmolingomis bulvėmis, o speltos miltai bei kiaušiniai viską sujungia į vientisą, puikiai kepamą masę.

Šis receptas puikiai tiks vasaros ir rudens sezonui, kai cukinijų ir paprikų apstu tiek darže, tiek turguje. Tačiau skonis universalus – šie blyneliai gali papuošti jūsų stalą bet kuriuo metų laiku. Jie puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie mėsiškų ar ankštinių patiekalų. 

Jei ieškote greito, maistingo, o kartu ir sveiko varianto visai šeimai – šie blyneliai bus kaip tik jums. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje speltos miltų galima naudoti kvietinius, viso grūdo arba net avižinius miltus, jei norisi daugiau skaidulų ir švelnesnio skonio.
  • Kiaušinius galima keisti maltomis linų sėmenimis (1 šaukštas maltų sėmenų + 3 šaukštai vandens už vieną kiaušinį) veganinei versijai.
  • Vietoje raudonosios paprikos tinka geltonoji arba žalia paprika - skonis šiek tiek skirsis, bet išliks gaivus.
  • Jei norisi ryškesnio skonio, galima įdėti smulkinto česnako arba svogūno.
  • Miltų kiekį galima koreguoti pagal masės drėgnumą - jei daržovės labai sultingos, galima įdėti dar vieną šaukštą miltų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Visada gerai nuspauskite cukinijų ir bulvių skystį – tai padės išvengti blynelio byrėjimo ir perteklinio vandeningumo.
  • Jei norite traškesnės plutelės, kepkite blynelius šiek tiek ilgiau ant vidutinės ugnies.
  • Kepimui naudokite šlakelį aliejaus – taip sumažinsite bendrą riebalų kiekį ir išlaikysite daržovių skonį.
  • Jei norite sveikesnės versijos – blynelius galima kepti orkaitėje, 200 °C temperatūroje, apie 25 minutes, apverčiant per pusę.
  • Blyneliai skanūs ir atvėsę – juos galima įsidėti į pietų dėžutę ar valgyti kaip užkandį.

Ingredientai

    12 blynelių:
    • jaunos cukinijos: 2 (~500 gramų)
    • bulvės: 2 (~400 gramų)
    • raudonosios paprikos: 0,5
    • kiaušiniai: 2
    • speltos miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukinijas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba ir kiek pavyksta nuspaudžiame nuo jų skystį.
  2. 2. Tuomet bulves sutarkuojame smulkesne tarka, nei burokine bei taip pat nuspaudžiame nuo jų skystį.
  3. 3. Tada papriką supjaustome smulkiais kubeliais.
  4. 4. Po to į dubenį sudedame cukinijas, bulves, papriką, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, prieskonius bei viską gerai išmaišome.
  5. 5. Paskui keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.
  6. 6. Iškepame norimo dydžio blynelius.
  7. 7. Kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius, iškeptus dedame ant popierinio virtuvinio rankšluosčio.
  8. 8. Patiekiame ir mėgaujamės!

Atsiliepimai

Plikyti lietiniai blynai
(1)