Putlūs miltiniai kefyro blyneliai su soda

Autorius apie receptą

Šie blyneliai išsiskiria savo ypatingu purumu, kurį suteikia kepimo soda, reaguojanti su rūgščiu kefyru. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui dienos metu. Blyneliai kepa greitai, o jų kvapas užpildo visus namus jaukumu. Tai patiekalas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Galima patiekti su medumi, uogiene, grietine ar net šviežiomis uogomis, priklausomai nuo sezono. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kefyras gali būti pakeistas rūgpieniu arba natūraliu jogurtu, kad išgautumėte kitokį rūgštumo atspalvį.
  • Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltos miltus arba 50/50 sumaišyti su viso grūdo miltais.
  • Cukrų galima keisti į rudą cukrų arba įdėti šaukštą medaus.
  • Kepimo aliejų galima keisti į lydytą sviestą arba kokosų aliejų, kuris suteiks subtilų skonį.
  • Jei neturite sodos, galima naudoti kepimo miltelius, nors efektas bus šiek tiek mažesnis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą būtina leisti pastovėti bent 10-15 minučių, kad soda spėtų sureaguoti su kefyru ir tešla taptų dar purenesnė.
  • Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kad jie spėtų gražiai iškepti viduje ir nesudegtų išorėje.
  • Naudokite špižinę arba storadugnę keptuvę, kad karštis pasiskirstytų tolygiai.
  • Jei norite saldesnių blynelių, galite į tešlą įberti vanilinio cukraus arba trupučio cinamono.
  • Kepant blynus, kiekvieną kartą šiek tiek papildomai įpilkite aliejaus, kad jie nepriliptų ir gražiai apskrustų.

Ingredientai

    • kefyras: 0,5 litro
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 350 gramų
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį supilame kefyrą, įmušame kiaušinį, įberiame cukrų, druską bei viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tada suberiame visus miltus bei išmaišome. Įmaišome sodą bei leidžiame tešlai maždaug 10-15 minučių pastovėti.
  3. 3. Tuomet špižinėje keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po kupiną šaukštą tešlos bei kepame blynus iš abiejų pusių.
  4. 4. Aš pati patiekiau su šviežiomis uogomis ir dar apibarsčiau cukraus pudra. Skanaujame!
Putlūs miltiniai kefyro blyneliai su soda
Putlūs miltiniai kefyro blyneliai su soda

Atsiliepimai