Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Autorius apie receptą

Šiandien noriu pasidalinti su jumis nuostabiu receptu, kuris atkeliavo iš mano vaikystės virtuvės - tai minkšti ir purūs varškėčiai, kurie savo tekstūra primena švelnias bandeles. Šie varškėčiai yra tobulas pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui ar popietinei užkandai prie arbatos. Varškė yra puikus baltymų šaltinis, todėl šie varškėčiai ne tik gardūs, bet ir maistingi. Lietuvių virtuvėje varškė visada užėmė svarbią vietą, o varškėčiai - tai klasikinis patiekalas, kuris niekada neišeina iš mados. Kiekvieną kartą, kai jų pasigaminu, namai prisipildo jaukaus kepimo aromato, kuris sukelia šilčiausius prisiminimus. Šie varškėčiai yra ypatingi tuo, kad jie išlieka minkšti ir purūs net atvėsę - tikra palaima skonio receptoriams. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei norite eksperimentuoti, varškę galite pakeisti graikišku jogurtu arba ricotta sūriu, nors varškė suteikia autentiškiausią skonį. Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, jei ieškote natūralesnio saldumo. Kvietinius miltus galite pakeisti spelta miltais arba dalį jų pakeisti avižiniais miltais, taip suteikdami patiekalui daugiau skaidulų. Vietoj vanilinio cukraus galite naudoti vanilės ekstraktą arba vanilės ankšties sėklas. Kepimo miltelius galima pakeisti soda su trupučiu citrinos sulčių. Aliejų kepimui galite rinktis kokosų, rapsų arba saulėgrąžų - kiekvienas suteiks šiek tiek kitokį poskonį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausių rezultatų pasieksite naudodami kambario temperatūros ingredientus. Maišydami tešlą, stenkitės nepersistengti - permaišyta tešla gali tapti per kieta ir varškėčiai praras savo purumą. Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą - per karšta keptuvė gali sudeginti išorę, o vidus liks žalias. Jei tešla limpa prie rankų, galite lengvai pabarstyti jas miltais. Varškėčius apverskite tik tada, kai jie gražiai apskrunda iš apačios. Jeigu gaminsite didesnį kiekį, jau iškeptus varškėčius galite laikyti šiltus orkaitėje 50°C temperatūroje. 

Kalorijos
 

Šis receptas iš viso turi apie 1320 kalorijų. Vienoje porcijoje (vienas varškėtis) yra apytiksliai 120 kalorijų. Kalorijos gali skirtis priklausomai nuo naudojamų ingredientų rūšių ir varškėčių dydžio. 

Ingredientai

    11 varškėčių: 
    • varškė: 2 pakelių po 180 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę išmaišome su visais kitais nurodytais ingredientais (išskyrus aliejų).
  2. 2. Tuomet padarome apvalios formos varškėčius.
  3. 3. Apkepame juos keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių.
  4. 4. Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!

Atsiliepimai

Jura Nesvarbi

Labai patiko
Atsakyti

Violeta

Panašu į lietuviškas varškės spurgytes

Saule

Visai neskanus,kazkokia pliurza gavosi
Atsakyti

Ona

Nemoki padaryt tai taip ir gavosi

Jura Nesvarbi

Tikiuosi, kad anūkei patiks ji labai mėgsta blynukus
Atsakyti

One

Ačiū už receptuką - labai skanūs gavosi varškėtukai...
Atsakyti
Desertas: "Lvovo" varškėtis
(4)