Keptuvėje iškepti varškėčiai, gaminti su kefyru - tikra šventė visai šeimai ant pusryčių arba priešpiečių stalo. Jie gaunasi minkšti ir itin skanūs! Vanilinis padažas prie jų itin tinka, tad labai rekomenduoju pasigaminti ir jį! ;)
Ingredientai
Varškėčiams:
4% riebumo varškė: 500 gramų
kiaušiniai: 2
kefyras: 1-2 valgomųjų šaukštų
miltai: 100 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
druska: žiupsnelio
Vaniliniam padažui:
grietinė: 120 mililitrų (naudoju "Elmlea" Single Cream 15%)
pienas: 120 mililitrų
cukrus: pagal skonį
bulvių krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Kepti varškėčiai: Varškę ištriname su kiaušiniais, kefyru, cukrumi ir druska.
2. Tada dedame kartu persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai viską išmaišome.
3. Pašlapiname rankas ir formuojame nedidelius rutuliukus (darome mažus 2 šaukštų dydžio), pavoliojame miltuose ir lengvai suplojame (tik neplonai).
4. Varškėčius kepame ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus, ant mažos kaitros.
5. Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklių.
6. Vanilinis padažas: Nedideliame puode sumaišome kartu grietinėlę, pieną, cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų.
7. Tuomet statome ant kaitros ir nuolatos maišome iki užvirimo, nukeliame nuo kaitros. Puodo turinys turi būti kaitinamas, bet nevirti, kad krakmolas "nesušoktų į gabalus".
8. Galiausiai varškėčius patiekiame su šviežiomis uogomis ir vaniliniu padažu. Skanaujame!
Vanda
Atsakyti