Paprasti maskarponės blyneliai su kepimo milteliais

2025-04-20 Autorius oSkanu.lt

Paprasti maskarponės blyneliai su kepimo milteliais
Maskarponės blyneliai – tai ne tik gardus, bet ir elegantiškas pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Šie purūs ir minkšti blyneliai su subtiliu maskarponės sūrio skoniu pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius. Jų paruošimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų ingredientų, todėl jie puikiai tinka net ir užimtiems rytams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Maskarponės sūris: galite pakeisti rikota arba kreminiu varškės sūriu.
  • Pienas: tinka ir augalinis pienas, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
  • Kvietiniai miltai: galite naudoti speltos miltus arba be gliuteno miltų mišinį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos maišymas: maišykite tešlą tik tol, kol ingredientai susijungs. Permaišius tešlą, blyneliai gali prarasti purumą.
  • Kepimo temperatūra: kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų išorėje.
  • Papildomi priedai: į tešlą galite įmaišyti šviežių uogų, šokolado gabalėlių ar riešutų, kad suteiktumėte blyneliams papildomo skonio.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 2-3 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • maskarponė: 250 gramų (arba rikota)
    • miltai: 140 gramų
    • kepimo milteliai: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių
    • pienas: 120 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite sausus ingredientus: persijokite miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais.
  2. 2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų: trynius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
  3. 3. Įmaišykite maskarponę ir pieną: į trynių masę įplakite maskarponės sūrį ir pieną, kol gausite vientisą masę.
  4. 4. Sujunkite su sausais ingredientais: įmaišykite miltų mišinį į skystą masę, maišydami tol, kol ingredientai susijungs. Venkite permaišymo.
  5. 5. Išplakite kiaušinių baltymus: baltymus su žiupsneliu druskos plakite, kol susidarys standžios putos.
  6. 6. Atsargiai įmaišykite baltymus: švelniai įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą, stengdamiesi išlaikyti kuo daugiau oro, kad blyneliai būtų purūs.
  7. 7. Kepkite blynelius: įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Jei reikia, lengvai patepkite ją aliejumi.
  8. 8. Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai. Tada apverskite ir kepkite, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
  9. 9. Patiekite: blynelius patiekite su mėgstamais priedais, tokiais kaip šviežios uogos, medus, klevų sirupas ar jogurtas.
Paprasti maskarponės blyneliai su kepimo milteliais
Vegetariniai žemaičių blynai su varške
(2)
Lietinių blynų tortas su varške
(15)
Labai skanūs lietiniai
(19)