Keptuvėje kepti žemaičių blynai su mėsa ir špinatais

2025-02-22 Autorius oSkanu.lt

Keptuvėje kepti žemaičių blynai su mėsa ir špinatais
Tai labai panašūs į prieš tai gamintus žemaičių blynus su kalakutiena, tik papildomai įdėta špinatų, kurie dar labiau pagerina skonį. Tikrai rekomenduoju pamėginti ir tokį variantą.

Galimos ingredientų alternatyvos: 

  • Vietoje kalakutienos galima naudoti kiaulienos, jautienos arba vištienos faršą.
  • Špinatus galima pakeisti rūgštynėmis arba dilgėlėmis.
  • Grietinę padažui galima keisti graikiškuoju jogurtu.
  • Krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu.
  • Lydytą sviestą galima pakeisti aliejumi.

Patiekalo gaminimo patarimai:
 
  • Bulves geriausia rinktis miltingas, tokias kaip 'Laura' arba 'Vineta' veislės.
  • Faršą rekomenduojama kepinti nedidelėmis porcijomis, kad išgaruotų skysčiai.
  • Blynų formavimui naudoti šlapias rankas, taip tešla mažiau lips.
  • Kepant blynus, keptuvė turi būti įkaitusi iki vidutinės temperatūros.
  • Padažą maišyti nuolat, kad nesusidarytų gumuliukai.

Kalorijos:

  • Bendras patiekalo kaloringumas: 2850 kcal
  • Vienos porcijos kaloringumas: 475 kcal

Ingredientai

    Bulvių masei:
    • bulvės: 15 (vidutinio dydžio)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkinti švieži špinatai: 50  gramų
    • lydytas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    Įdarui:
    • kalakutienos faršas: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • druska
    • juodieji pipirai
    Padažui:
    • grietinė: 150 gramų
    • pienas: 150 gramų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • švieži krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išverdame bulves su lupena, kai atvės, nulupame.
  2. 2. Tuomet sumalame bei įmušame kiaušinius, suberiame miltus, krakmolą, druską, sudedame špinatus, grietinę, supilame lydytą sviestą bei viską gerai išminkome.
  3. 3. Tada faršą pakepiname keptuvėje, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardiname su druska bei juodaisiais pipirais.
  4. 4. Po to į bulvių masę dedame įdaro bei formuojame paplotėlius. Apkepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudedame į dubenį su dangčiu.
  5. 5. Tuomet keptuvėje išlydome sviestą.
  6. 6. Sudedame smulkiai supjaustytą česnaką. Supilame išplaktą grietinę bei pieną su miltais. Kaitiname keletą minučių, kol padažas sutirštės, bei tada sudedame krapus.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Veganiški amerikietiški blyneliai
(1)
Pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu
(1)