Tobuli lietiniai su mineraliniu

2025-01-19 Autorius braske_ir_pipirai

Tobuli lietiniai su mineraliniu
Tobuli lietiniai su mineraliniu - šie lietiniai blynai yra lengvi, ploni ir ypatingai minkšti dėl mineralinio vandens burbuliukų, kurie suteikia tešlai purumo. Mineralinis vanduo taip pat padeda pasiekti tobulą blynų tekstūrą, kad jie lengvai iškeptų ir būtų itin elastingi.
Lietiniai kepami plonu sluoksniu ant įkaitintos keptuvės, kol tampa auksinės spalvos ir lengvai atšoka nuo keptuvės kraštų.
Patiekite su mėgstamu įdaru – uogiene, varške, šviežiomis uogomis, šokoladiniu kremu ar tiesiog sviestu ir cukrumi. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. O taip pat, jeigu nesinori saldžiai, šie blynai gali būti įdaryti kumpiu, sūriu ar dešrelėmis. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Sviestas: 3 valg. š.
    • Pienas: 1 stikl.
    • Mineralinis vanduo: 1  stikl. (gazuotas)
    • Miltai: 1,5 stikl.
    • Cukrus: 1 valg. š.
    • Vanilės ekstraktas: 1 arb. š.
    • Druska: 0,5 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sviestą ištirpinti ir leisti jam šiek tiek atvėsti.
  2. 2. Kiaušinius išplakti su mineraliniu vandeniu, pienu, atvėsusiu tirpintu sviestu ir vanilės ekstraktu.
  3. 3. Į plakinį suberti miltus, cukrų, vanilės ekstraktą ir druską.
  4. 4. Užmaišyti gana skystą tešlą ir leisti jai pastovėti bent 10 min, kad miltai išbrinktų.
  5. 5. Keptuvę ištepti truputėliu riebalų ir kepti lietinius blynus, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių.
  6. 6. Blynus patiekti su mėgstamais priedais.
  7. 7. Jeigu blynai bus valgomi su sūriais įdarais, tuomet cukraus ir vanilės į tešlą nedėti.
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
(10)
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
(2)