Šilti, traškūs ir minkšti viduje – šie keptuvėje kepti cukinijų blynai su mocarela ir česnakiniu padažu yra tobulas pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Šis patiekalas puikiai išnaudoja vasaros derliaus cukiniją, paversdamas ją gardžiu ir sočiu valgiu, kuris patiks visai šeimai. Cukinijos ir mocarelos sąjunga sukuria tobulą tekstūrų ir skonių balansą – traškus blyno paviršius, viduje esantis švelniai išsilydęs sūris ir aromatinga žolelių puokštė kiekvieną kąsnį paverčia tikru malonumu. Šie blynai yra universalūs ir gali būti patiekiami kaip užkandis,
garnyras ar net pagrindinis patiekalas, ypač kai yra lydimi gaivaus ir aromatingo česnakinio padažo, kuris suteikia šiek tiek aštrumo ir papildomos drėgmės.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje cukinijos galite naudoti moliūgą arba patisoną.
- Mocarelą galima pakeisti feta, brinza, halumi arba net varške (tik tada blynai bus mažiau "sūriški").
- Kviečių miltus galima pakeisti avižiniais, avinžirnių arba grikių miltais, jei norite be glitimo variantą.
- Vietoje grietinės padažui tiks graikiško tipo jogurtas, natūralus jogurtas arba rūgpienis.
- Itališkas žolelių mišinys galima pakeisti provansalių žolelėmis, bazilikais, čiobreliais arba kitomis mėgstamomis žolelėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Cukinijos turi daug drėgmės, todėl sutarkavus jas būtinai gerai nuspauskite arba nupilkite skystį, kad blynai būtų traškūs, o ne minkšti.
- Blynų tešlą palikite pastovėti 5-10 minučių prieš kepimą, taip miltai sugeria drėgmę ir tešla tampa vientisesnė.
- Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kad blynai spėtų iškepti viduje, bet nesudegtų išorėje.
- Jei norite dar traškesnių blynų, įberkite į tešlą šaukštą kukurūzų arba bulvių krakmolo.
- Iškepusius blynus galima trumpai palaikyti įkaitintoje orkaitėje (100°C), taip jie išliks šilti ir traškūs, kol iškepsite visą partiją.