Neįprastas, bet nerealiai geras skonis. Net atvėsę šie cukinijų blynai su rūkyta lašiša ir varške yra labai skanūs.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite rūkytos lašišos, galite naudoti ir šviežiai
sūdytą lašišą,
upėtakį, ar net
rūkytą skumbrę. Varškę galima pakeisti
ricotta sūriu arba
graikišku jogurtu (nusunkus perteklinį skystį). Vietoje kviečių miltų tinka avižiniai, grikių ar kokosų miltai, jei norite beglutiminio varianto. Česnaką galima pakeisti česnakų milteliais (1/2 arbatinio šaukštelio vietoj 2 skiltelių), o krapus - petražolėmis, baziliku ar kalendromis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint, kad blynai būtų traškesni, po sutarkavimo cukinijas galima lengvai nuspausti, pašalinant dalį drėgmės. Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą - per karšta keptuvė blynų išorę apdegins, o vidus liks žalias. Prieš dedant masę į keptuvę, įsitikinkite, kad aliejus pakankamai įkaitęs - įmetus lašelį tešlos, jis turėtų iškart putoti. Jei blynai pradeda per greitai rudėti, sumažinkite karštį. Iškepusius blynus galima trumpai padėti ant popierinio rankšluosčio, kuris sugertų perteklinį aliejų.