Paprasti cukinijų ir varškės blynai su rūkyta lašiša

2025-02-27 Autorius oSkanu.lt

Paprasti cukinijų ir varškės blynai su rūkyta lašiša
Neįprastas, bet nerealiai geras skonis. Net atvėsę šie cukinijų blynai su rūkyta lašiša ir varške yra labai skanūs.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite rūkytos lašišos, galite naudoti ir šviežiai sūdytą lašišą, upėtakį, ar net rūkytą skumbrę. Varškę galima pakeisti ricotta sūriu arba graikišku jogurtu (nusunkus perteklinį skystį). Vietoje kviečių miltų tinka avižiniai, grikių ar kokosų miltai, jei norite beglutiminio varianto. Česnaką galima pakeisti česnakų milteliais (1/2 arbatinio šaukštelio vietoj 2 skiltelių), o krapus - petražolėmis, baziliku ar kalendromis. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint, kad blynai būtų traškesni, po sutarkavimo cukinijas galima lengvai nuspausti, pašalinant dalį drėgmės. Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą - per karšta keptuvė blynų išorę apdegins, o vidus liks žalias. Prieš dedant masę į keptuvę, įsitikinkite, kad aliejus pakankamai įkaitęs - įmetus lašelį tešlos, jis turėtų iškart putoti. Jei blynai pradeda per greitai rudėti, sumažinkite karštį. Iškepusius blynus galima trumpai padėti ant popierinio rankšluosčio, kuris sugertų perteklinį aliejų. 

Ingredientai

    8-10 blynų:
    • cukinijos: 2 (vidutinio dydžio)
    • varškė: 300 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 4 šaukštų
    • smulkinti švieži krapai: 1 saujos
    • druska
    • pipirai
    • česnakas: 2 skiltelių
    • plonai pjaustyta rūkyta lašiša: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukinijas nuplaukite, nupjaukite galus ir sutarkuokite stambia (burokine) tarka.
  2. 2. Į cukinijų tarkius įmaišykite varškę, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet įberkite miltus, druską, pipirus bei susmulkintus česnakus ir dar kartą viską išmaišykite.
  4. 4. Tada į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite vieną šaukštą cukinijų masės, ant blyno dėkite lašišos gabaliuką ir ją uždenkite kitu šaukštu cukinijos masės.
  5. 5. Blyną paplokite, kad nebūtų labai išsipūtęs. Apkepkite gerai iš abiejų pusių, kol bus pilnai iškepęs.
  6. 6. Labai gardu valgyti su grietine. Skanaus!
Purūs veganiški akvafabos blynai
(1)
Kefyro blynai su šokolado gabaliukais
(1)