Bulvių ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša

2024-03-11 Autorius oSkanu.lt

Bulvių ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša
Šiandien noriu Jums parodyti savo šeimos labai pamiltus bulvinius blynus. Tikriausiai bulvinius blynus mėgsta visi ir turi savo mėgstamiausią variantą, bet Jums parodysiu kiek kitokį jų pagaminimo būdą - su cukinijomis. O juos patieksime su rūkyta lašiša ir grietine. Pamenu, kai pirmą kartą išmėginau šį variantą, iškart su vyru labai susižavėjome šiuo patiekalu. Ir sau pasižadėjome, kad kai tik turėsime cukinijų savo virtuvėje, tai būtinai daug dažniau gaminsime pagal tokį variantą! ;)

Ingredientai

    • bulvių: 4 mažų
    • cukinijų: 1 didelės
    • svogūnų: 1
    • kiaušinių: 2
    • manų kruopų: 2 valgomųjų šaukštų
    • pieno: 150 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus (kepimui)
    • rūkytos lašišos: 100 gramų
    • grietinės: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves smulkiai sutarkuokite. Kai išsiskiria sultys, nuspauskite.
  2. 2. Tada užplikykite tarkius verdančiu pienu.
  3. 3. Cukinijas taip pat smulkiai sutarkuokite ir nusausinkite sultis. Sumaišykite su bulvių tarkiais.
  4. 4. Įdėkite kiaušinių, manų kruopų, susmulkintą svogūną, druskos ir pipirų.
  5. 5. Kepkite bulvinius blynus, iš abiejų pusių, įkaitintame aliejuje, kol pilnai iškepa.
  6. 6. Patiekite su rūkytos lašišos griežinėliais ir grietine. Skanaukite!