Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša

2024-11-04 Autorius Karolina Puodžiūtė

Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša
Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša – tai gardus ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei ar net lengviems pusryčiams. Cukinija – viena maistingiausių daržovių, kuri pasižymi dideliu vandens ir mažo kaloringumo kiekiu, todėl šie blynai yra ne tik sotūs, bet ir mažai kaloringi. Varškė praturtina patiekalą baltymais, o rūkyta lašiša suteikia ypatingo skonio ir gausybę omega-3 riebalų rūgščių. Šis derinys padeda ne tik pamaitinti kūną naudingomis medžiagomis, bet ir palaikyti sveiką širdį. Patiekiant blynus galima pridėti šiek tiek grietinės arba šviežių daržovių salotų, kad dar labiau pagerintumėte skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškė: Jei neturite varškės, galite naudoti rikotą arba maskarponę. Abu variantai suteiks blyneliais kremiškumo.
  • Rūkyta lašiša: Rūkyta lašiša gali būti pakeista į rūkytą skumbrę ar net rūkytą vištieną. Taip pat galite naudoti tuną, tačiau skonis bus kitoks.
  • Miltai: Kviečių miltus galite pakeisti pilno grūdo miltais arba avižiniais miltais – tai suteiks daugiau skaidulų ir maistingumo.
  • Krapai: Šviežių krapų alternatyva gali būti petražolės arba bazilikai, kurie suteiks kiek kitokio, bet taip pat gaivaus skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Cukinijų drėgnumas: Tarkuojant cukinijas svarbu pašalinti jų drėgmės perteklių. Sutarkavus lengvai nuspauskite jas per audinį ar rankšluostį, kad blynai būtų lengvesni ir mažiau drėgni.
  • Kepimo aliejus: Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir įgautų auksinę spalvą. Naudokite alyvuogių arba rapsų aliejų dėl jų aukšto degimo taško ir sveikų riebalų.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 750 kcal
  • Vienai porcijai: apie 187 kcal

Ingredientai

    • Cukinija: 2 vidutinio dydžio
    • Varškė: 300 g
    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Miltai: 4 dideli šaukštai
    • Krapai: 1 sauja, smulkintų (švieži arba šaldyti)
    • Rūkyta lašiša: 150 g, plonai supjaustyta
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Aliejus kepimui: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite cukiniją: Sutarkuokite cukiniją stambiai, naudodami burokine tarką.
  2. 2. Gautą masę nuspauskite, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
  3. 3. Sumaišykite su kitais ingredientais: Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, įtrupinkite varškę ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir smulkintų krapų.
  5. 5. Formuokite blynus: Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus.
  6. 6. Šaukštu formuokite mažus blynelius, į vidų įdėdami po gabalėlį rūkytos lašišos.
  7. 7. Kepkite blynus: Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol apačia taps auksinė, tada atsargiai apverskite ir kepkite dar kelias minutes, kol blynai iškeps iki galo.
  8. 8. Patiekite: Patiekite šiltus blynus su pasirinktu garnyru – šviežiomis daržovėmis ar grietinės padažu.
  9. 9. Santrauka: Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša – tai baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Mažai kaloringi ir lengvai paruošiami blynai tinka sveikesniam gyvenimo būdui ir suteikia sotumo jausmą be persivalgymo.
Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu
(11)