Žiedinių kopūstų (kalafiorų) blyneliai su parmezano sūriu

2024-11-07 Autorius Jurgittos receptai

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) blyneliai su parmezano sūriu
Žiedinių kopūstų (kalafiorų) blyneliai su parmezano sūriu – tai lengvas ir sveikas pasirinkimas pusryčiams, pietums ar vakarienei. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis. Šie blyneliai su parmezano sūriu pasižymi maloniai traškia tekstūra ir švelniu, bet sodriu skoniu, kurį praturtina sūrio aromatas. Tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į mitybą ir patiekti šeimai patiekalą, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Džiūvėsėliai: Vietoje džiūvėsėlių galima naudoti migdolų miltus ar smulkintą avižinę košę, kas blyneliais suteiks papildomo skonio ir traškumo.
  • Parmezano sūris: Jei norite šiek tiek kitokio skonio, parmezaną galite pakeisti kitu kietu sūriu, pavyzdžiui, "Grana Padano" ar „Pecorino“.
  • Petražolės: Vietoje petražolių galima naudoti šviežias krapus arba špinatus, kurie blyneliais suteiks žalsvumo ir subtilų aromatą.
  • Grietinė: Jei norite sveikesnio varianto, grietinę galite keisti natūraliu jogurtu, kuris turi mažiau riebalų, bet išlieka kreminės konsistencijos.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Žiedinius kopūstus virkite tik trumpai, kol jie suminkštės, tačiau nepraras struktūros – tai padės išvengti blynelių per daug drėgno tekstūros.
  • Blyneliai bus skanesni, jei naudosite šviežią parmezano sūrį ir jį smulkiai sutarkuosite patys, kad išgautumėte sodresnį skonį.
  • Kepdami blyneliai taps traškūs, tad stebėkite, kad neperkeptų, nes kitaip jie praras drėgmę.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 150 kcal

Ingredientai

    • žiedinių kopūstų (kalafiorų): 1
    • maltų džiūvėsėlių: 200 gramų
    • petražolių: žiupsnelio
    • česnako: 1 skiltelės
    • parmezano sūrio: 50 gramų
    • kiaušinių: 2
    • aliejaus: 4 šaukštų
    • druskos: pagal skonį
    • maltų juodųjų pipirų: žiupsnelio
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
  2. 2. Virkite, kol jie taps minkšti, bet dar išlaikys struktūrą.
  3. 3. Išvirusius kopūstus gerai nusausinkite ir leiskite jiems trumpai atvėsti.
  4. 4. Supjaustykite žiedynėlius į mažus gabaliukus ir sudėkite į dubenį. Įmaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą parmezano sūrį, smulkintas petražoles, susmulkintą česnaką, druską ir pipirus.
  5. 5. Įdėkite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  6. 6. Iš gautos masės suformuokite nedidelius, plokščius blynelius.
  7. 7. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.
  8. 8. Dėkite blynelius į keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus abi pusės.
  9. 9. Patiekite blynelius su šaukštu grietinės arba natūralaus jogurto arba kito mėgstamo padažo. Skanaus!
  10. 10. Santrauka: Žiedinių kopūstų blyneliai su parmezano sūriu – sveikas ir lengvai paruošiamas patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Blyneliai yra traškūs, švelniai sūrio skonio, o juos galite patiekti su grietine arba jogurtu.
Eggplant - baklažanų parmigiana
(1)
Karamelizuoti Briuselio kopūstai
(2)