Šiaip aš nesu nei vegetarė, nei veganė, bet kartais tiesiog užsimanau patiekalo, kuriame nebūtų mėsos. Kartais dėl įdomumo, kartais, nes norisi išbandyti senus, arba naujus receptus be mėsos. Ir niekada nebūčiau pagalvojusi, kad čili troškinys gali būti toks skanus net ir be mėsos! Iš tiesų, jei labai nesigilintum į dubenėlio turinį nebūtų galima pasakyti, kad troškinys vegetariškas. Mano vyras būtų visai ir nesupratęs, kad čili troškinys be mėsos, jeigu nebūčiau pasakiusi. O jei jau vyras nepastebi, vadinasi skonis praktiškai nesiskiria nuo tradicinio čili.
Pagaminti šiam čili troškiniui naudojau praktiškai viską tą patį, ką ir naudočiau gaminant tradicinį čili, išskyrus jautienos faršą. Beje, vietoje cukinijos galite naudoti moliūgą, ir papildomai įdėti mėgstamų prieskonių. Aš dar visuomet stengiuosi nepamiršti troškinį pagardinti avokadu, sūriu, šviežia petražole ar kalendra, apšlakstyti citrinos sultimis ir, jei norisi, įdėti šaukštą grietinės. Skanaus!
Astra
Atsakyti