Autorius apie receptą
Pilno grūdo makaronai su humusu ir raudonaisiais lęšiais yra nuostabus, sotus ir maistingas patiekalas. Tai puikus pasirinkimas vegetarams ir veganams, ieškantiens baltymais ir skaidulomis turtingo patiekalo. Naminis humuso ir lęšių padažas suteikia patiekalui sodrumo, o šviežios daržovės – gaivumo. Nors humusą galima nusipirkti parduotuvėje, namuose gamintas visada suteikia ypatingą skonį, tačiau šiam receptui puikiai tinka ir parduotuvinis variantas, taupantis jūsų laiką. Tobulai subalansuotas patiekalas bus mėgstamas visos šeimos!
Galimos ingredientų alternatyvos - Pilno grūdo makaronai: galite pakeisti speltos, grikių, avinžirnių arba kukurūzų makaronais.
- Raudonieji lęšiai: tinka pakeisti geltonaisiais lęšiais, žaliais lęšiais (nors jie ilgiau verda) arba avinžirniais.
- Humuso alternatyvos: galite naudoti graikiško jogurto ir tahini mišinį, riešutų sviestą su trupučiu citrinos sulčių arba avokado tyrę.
- Morkos: galima pakeisti cukinijomis, baklažanais arba paprikomis.
- Pomidorų gabaliukai: galima naudoti šviežius pomidorus, pomidorų pastą su vandeniu arba kepintus pomidorus.
- Žolelės: puikiai tinka bazilikas, petražolės, krapai, rozmarinas arba čiobreliai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Lęšius rekomenduojama nuplauti po tekančiu vandeniu prieš verdant, kad pašalintumėte dulkes ir nešvarumus.
- Pilno grūdo makaronus virkite šiek tiek trumpiau nei nurodyta ant pakuotės, nes jie dar šiek tiek virs kartu su padažu.
- Jei norite dar baltymingesnio patiekalo, galite įdėti šiek tiek kepintų saulėgrąžų arba moliūgų sėklų.
- Padažo konsistenciją galite reguliuoti, pridėdami makaronų virimo vandens.
- Patiekalą galima pagaminti iš anksto ir pašildyti – per naktį skonis tik pagerės.
- Likusį patiekalą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
Atsiliepimai