Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu

2024-11-18 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu
Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu – puikus pasirinkimas rudens sezono patiekalui, derinantis maistingumą ir išskirtinį skonį. Apkepas žavi kontrastingu tofu ir daržovių įdaru bei šilkinės moliūgų tyrės kremiškumu, kuris harmoningai susilieja su kokoso pienu ir subtiliais prieskonių tonais.

Moliūgų tyrė suteikia patiekalui sodrumo, o kokosų pienas praturtina kremiška tekstūrą ir aromatą. Kepintas tofu ir daržovės prideda patiekalui malonų traškesį ir intensyvių skonių. Kepimo metu džiūvėsėlių trupiniai sukuria gardžią, lengvai apskrudusią plutelę.
Šis patiekalas yra sotus, tačiau išlieka lengvas, todėl tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Patiektas šiltas, su šviežiomis salotomis ar lengvu padažu, apkepas tampa puikiu pasirinkimu vakarienei.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus pasirinkimas visiems veganams ir tiems, kurie ieško naujų skonių.

Ingredientai

    • Makaronai: 200 g (nevirti)
    • Alyvuogių aliejus
    • Tofu: 180 g (geriau tiks „marinated“ ar kitos rūšies, bet ne natūralus)
    • Raudonoji paprika: 70 g
    • Morkos: 80 g. (tarkuotos)
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 4 skiltelės
    • Konservuoti saulėje džiovinti pomidorai: 50 g
    • Sviestinio moliūgo tyrė: 250 g (gali būti ir kitoks moliūgas)
    • Kokosų pienas/kremas: 200 ml
    • Džiovintas šalavijas: 1 arb. š.
    • Malta rūkyta saldžioji paprika: 0,5 arb. š.
    • Druska: 0,5 arb. š.
    • Pipirai: 0,5 arb. š.
    • Džiūvėsėlių trupiniai: šiek tiek
    • Švieži krapai: sauja

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgų tyrei pagaminti – orkaitėje keptą moliūgą be žievės sumalti iki tyrės.
  2. 2. Apkepui orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
  3. 3. Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės.
  4. 4. Į keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinti.
  5. 5. Sudėti svogūną, česnaką ir pakepti 2-3 minutes.
  6. 6. Tada sudėti pjaustytą papriką, rankomis sutrupintą tofu, tarkuotas morkas ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pakepti 7-10 min. arba kol tofu ir daržovės vos apskrus.
  7. 7. Taip pat įberti šiek tiek druskos ar prieskonių mišinio.
  8. 8. Moliūgo tyrę sumaišyti su kokosų pienu, šalaviju, malta paprika, druska ir pipirais – galima visa tai sumalti trintuvu.
  9. 9. Tofu mišinį sumaišyti su virtais makaronais, smulkintais krapais ir moliūgų tyre su prieskoniais.
  10. 10. Kepimo skardą patepti su šiek tiek aliejaus.Į ją sudėti visą makaronų mišinį ir apibarstyti su šiek tiek džiūvėsėlių trupinių. Kepti apie 30 min. arba kol viršus lengvai apskrus.
Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu
Recepto autorius PLANTASTICKA

Atsakinėjama į Komentarą

Veganiškas medaus tortas - medutis
(3)
Veganiška burokėlių sriuba
(1)
Avinžirnių troškinys su kokosų pienu
(1)
Tofu sūris su anakardžiais ir daržovėmis
(1)