Autorius apie receptą
Morkų pyragas be kiaušinių – tai puikus veganiškas ar tiesiog lengvesnis deserto variantas, kuris stebina savo minkštumu ir drėgnumu, nors jame nėra naudojami kiaušiniai. Šiame pyrage natūralus morkų saldumas susijungia su šiltų prieskonių, tokių kaip cinamonas, muskatai ir imbieras, skoniu. Vietoje kiaušinių dažnai naudojami alternatyvūs rišamieji ingredientai, pavyzdžiui, augalinis aliejus ar obuolių tyrelė, kurie suteikia pyragui puikią tekstūrą.
Pyragas labai primena meduolį, o saldžiam paįvairinimui dar pridėjau ir datulių gabaliukų. Puikiai tiktų ir kiti džiovinti vaisiai ar uogos!
Toks pyragas būtų labai skanus Velykų stalo dalyvis, bet tikrai gali tikti ir bet kuriam kitam sezonui ar šventei.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kvietinius miltus galima keisti speltų arba avižiniais miltais, jei norite daugiau skaidulų.
- Cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba nerafinuotu rudu cukrumi.
- Vietoje kokosų aliejaus puikiai tiks saulėgrąžų ar rapsų aliejus.
- Nesaldintą migdolų pieną galima keisti sojų, avižų ar ryžių pienu.
- Obuolių actą galima pakeisti citrinų sultimis.
- Datules galima pakeisti razinomis, džiovintais abrikosais ar spanguolėmis.
- Apelsino žievelę galima keisti citrinos žievele arba visai praleisti, jei norite neutralaus skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Morkas rekomenduojama tarkuoti labai smulkiai, kad jos geriau įsimaišytų į tešlą ir suteiktų pyragui tolygią tekstūrą.
- Ingredientus maišykite tik tiek, kiek reikia – permaišius tešla gali tapti per kieta, o pyragas sausas.
- Patikrinkite pyrago iškepimą smeigdami medinį iešmelį – jei jis ištraukus sausas, pyragas paruoštas.
- Pyragą galima papildyti riešutais, pavyzdžiui, graikiniais arba pekano, kurie suteiks malonaus traškumo.
- Jei norite dar drėgnesnio pyrago, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek obuolių tyrelės.
Atsiliepimai