Špinatų ir varškės pyragas su sluoksniuota tešla

2024-04-26 Autorius oSkanu.lt

Špinatų ir varškės pyragas su sluoksniuota tešla
Šį kartą gaminau pagal graikišką Spinakopita (špinatų pyrago su rikota) receptą, tik kad naudojau šaldytą bemielę, o ne filo tešlą. Tikrai labai skaniai gavosi ir buvo greitai suvalgytas. Galiu garantuoti, kad šis variantas bus kartojamas ir ateityje. Pats skaniausias, kol dar šiltas. Jeigu mėgstate naujus ir neįprastus skonius, tai tikrai labai rekomenduoju pasigaminti, nes skonis nenuvils. :)

Ingredientai

    • šaldytos bemielės tešlos: 650 gramų (priklausomai nuo formos, aš sunaudojau 1,5 pakelio)
    • šviežių špinatų: 300 gramų
    • svogūnų: 1
    • varškės: 400 gramų
    • rikotos: 200 gramų
    • kiaušinių: 1
    • muskato: žiupsnelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlą išimkite bei palikite 60 minučių kambario temperatūroje.
  2. 2. Tada špinatus nuplaukite bei peiliu truputį pasmulkinkite.
  3. 3. Apkepinkite ant mažo kiekio aliejaus svogūną, po to sudėkite špinatus. Špinatus kepkite labai trumpai, kol šiek tiek sukris. Pagardinkite muskatu.
  4. 4. Tuomet varškę ištrinkite su kiaušiniu (geriausia blenderio pagalba). Įmaišykite rikotą, druskos ir pipirų.
  5. 5. Sudėkite špinatus bei išmaišykite. Į kepimo formą įklokite kepimo popieriaus.
  6. 6. Šaldytą tešlą šiek tiek pakočiokite, suformuokite pyrago pagrindą su borteliais, sudėkite įdarą bei užklokite likusia tešla.
  7. 7. Pakraštėlius gražiai užlipdykite bei užsukite - čia jau pagal savo fantaziją bei pagal kepimo formą.
  8. 8. Aš pati naudojau kvadratinę formą, bet galite kepti ir apvalų pyragą, arba netgi daryti nedidelius trikampius pyragėlius.
  9. 9. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50-60 minučių, tešlos paviršių aptepkite alyvuogių aliejumi.
  10. 10. Patiekite ir skanaukite!
Špinatų ir varškės pyragas su sluoksniuota tešla

Atsakinėjama į Komentarą