Autorius apie receptą
Noriu pratęsti savo "Mėlynių pyragų" ciklą! Neseniai gaminau
mėlynių ir braškių pyragą, o dabar gaminsime su jogurtiniu įdaru. Atrodo uogos visiškai tos pačios, bet pyragas visai kitoks ir savo išvaizda, ir savo skoniu. Šio pyrago receptą atsitiktinai atradau viename angliškame portale ir jau tą pačia dieną sugalvojau, kad turiu jį iškepti savo orkaitėje. Skonis tikrai nenuviliantis ir jeigu tik bus progų, kepsiu jį dar ne vieną kartą. Šį pyragą pagaminti itin paprasta, o ir ingredientai visai paprastučiai.
Iškepusį pyragą privalo pilnai atvėsinti, nes tuomet pyrago įdaras sukietėja. Žinoma, aš nebūčiau aš, tai tiek neišlaukiau ir paragavau kol dar šiltas, tad jogurtinis įdaras buvo šiek tiek vietomis skystokas. Šis pyragas man asmeniškai po paros buvo dar gardesnis, nei visai šviežias.
Jeigu norisi dar tvirtesnės tekstūros įdaro, galima įdėti daugiau kukurūzų miltų arba krakmolo.
Atsiliepimai