Labai mėgstu sausainius "Jaffa cakes", tad nusprendžiau, kad laikas iškepti pyragą su jais. Šis pyragas tikrai vertas kiekvienos minutės praleistos virtuvėje, tikras skanumėlis.
1. Iš pradžių reikia pasigaminti žele sluoksnį. Kadangi aš pati naudojau aplesininę žele iš pakelio - reikia tik sekti ant jo nurodytas gamybos instrukcijas.
2. Paruoštą žele supilame į skardą arba kitą turimą indą, kad gautume panašiai 1 centimetro storio sluoksnį. Žele sluoksnis taipogi turi būti to paties arba kiek didesnio dydžio nei pats pyragas. Patarčiau naudojamą indą iškloti plėvele dėl lengvesnio išėmimo - pati namie neturėjau šiuo metu, tai teko ganėtinai nemažai pavargti norint gražiai ją išimti.
3. Atvėsusią žele paliekame šaldytuve sustingti.
4. Toliau gaminsime biskvitinį pagrindą. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklojame skardą (17x24 centimetrų dydžio) kepimo popieriumi.
5. Kiaušinius bei cukrų plakame mikseriu kol masė padvigubės, sudedame po truputį miltus bei gerai išmaišome.
6. Paruoštą tešlą supilame į kepimo skardą ir kepame maždaug 10-12 minučių, kol gražiai pagels, tikriname su mediniu pagaliuku.
7. Per tą laiką, kol biskvitas vėsta, gaminkite putėsių sluoksnį. Virš puodo su garais ištirpiname kartu sudėtus šokoladą, pieną bei marshmallows.
8. Ištirpus, sumaišome želatiną su vandeniu ir sudedame į ištirpintą masę.
9. Kai putėsių masė atvėsta, suplakame grietinėlę iki minkštų putų ir atsargiai įmaišome į putėsius.
10. Pyrago surinkimas: Ant biskvito sluoksnio atsargiai uždedame žele, paskui ant viršaus supilame putėsius, išlyginame ir padedame į šaldytuvą sustingti.
11. Pyrago užbaigimui ištirpiname šokoladą, leidžiame kiek atvėsti ir tada užpilame ant sustingusio putėsių sluoksnio ir vėl padedame atgal į šaldytuvą, kad sustingtų.
12. Pjaustome su pakaitintu peiliu ir lepinamės!
13. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.