Obuolių - konservuotų persikų pyragas

2025-05-12 Autorius oSkanu.lt

Obuolių - konservuotų persikų pyragas
Obuolių - konservuotų persikų pyragas – tai nostalgiškas desertas, kuris sujungia gaivų obuolių rūgštumą ir saldų, sultingą konservuotų persikų skonį. Jo receptas yra paprastas, tačiau rezultatas – įspūdingas: puri, minkšta tešla, kvapnūs vaisiai ir lengvas cinamono aromatas, kuris sušildo širdį. Pyragas ne tik greitai pagaminamas, bet ir leidžia pasitelkti fantaziją, keičiant ingredientus pagal sezoną ar turimus produktus. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pradžiuginti artimuosius naminiais kepiniais, bet neturi daug laiko sudėtingam ruošimui. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų arba avižų miltus, kad pyragas būtų sveikesnis.
  • Cukrų galima keisti ruduoju cukrumi arba kokosų cukrumi, suteikiančiu karamelinį poskonį.
  • Obuolius galima pakeisti kriaušėmis ar slyvomis, jei norisi įvairesnių skonių.
  • Konservuotus persikus galima keisti konservuotais ananasais arba šviežiais persikais sezono metu.
  • Vietoje cinamono galima naudoti maltus kardamonus ar vanilės ekstraktą kitokiam aromatui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius su cukrumi plakite tol, kol masė taps itin puri ir šviesi – tai padės pyragui iškilti ir išlikti minkštam.
  • Obuolius prieš dedant į formą galima lengvai apibarstyti citrinos sultimis, kad jie neišruduotų.
  • Pyrago kepimo metu venkite atidarinėti orkaitės dureles pirmas 30 minučių, kad pyragas nesukristų.
  • Jei norite ypatingai drėgno pyrago, į tešlą galite įmaišyti šaukštą grietinės arba natūralaus jogurto.
  • Ant viršaus galima barstyti šiek tiek cukraus pudros prieš patiekiant, kad pyragas atrodytų dar patraukliau.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 5 vnt.
    • Cukrus: 1 stiklinė.
    • Miltai: 1 stiklinė.
    • Obuoliai: 3 vnt.
    • Konservuoti persikai (didesnė skardinė): 1 vnt.
    • Cinamonas: pagal skonį. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruoškite visus ingredientus: obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, konservuotus persikus nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. 2. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite mikseriu, kol masė taps puri, šviesi ir gerokai padidės apimtimi. Tai trunka apie 5-7 minutes.
  3. 3. Miltus persijokite ir po truputį, švelniai įmaišykite į kiaušinių masę. Maišykite lėtai, kad išlaikytumėte tešlos purumą.
  4. 4. Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Į formą sudėkite obuolių griežinėlius, paskleisdami juos tolygiai.
  5. 5. Apibarstykite obuolius cinamonu pagal skonį – ši prieskoninė nata suteiks pyragui ypatingo jaukumo.
  6. 6. Užpilkite paruoštą tešlą ant obuolių, paskirstydami ją taip, kad apsemtų vaisius.
  7. 7. Ant tešlos viršaus gražiai sudėliokite supjaustytus persikus, šiek tiek įspausdami juos į tešlą.
  8. 8. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite pyragą apie 40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištrauktas jis bus sausas, pyragas iškepęs.
  9. 9. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti formoje.
  10. 10. Prieš patiekdami galite pabarstyti cukraus pudra arba patiekti su plakta grietinėle ar vaniliniais ledais. Taip pat tinka ir mėgstamas padažas.
Obuolių - konservuotų persikų pyragas
Prašmatnus obuolių pyragas
(6)