Obuolių pyragas „Šarlotė“ – tai klasikinis desertas, kuris džiugina savo paprastumu ir nepakartojamu skoniu. Šis pyragas, kilęs iš Rytų Europos, yra mėgstamas dėl savo purios tešlos ir sultingų obuolių derinio, kuris sukuria jaukumo ir šilumos pojūtį. „Šarlotė“ puikiai tinka tiek kasdieniams pasimėgavimams, tiek ypatingoms progoms, o jos gaminimo procesas yra nesudėtingas ir greitas.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Obuoliai: vietoj jų galite naudoti kriaušes arba persikus, kurie suteiks pyragui kitokį, bet taip pat malonų skonį.
- Cukrus: baltąjį cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi, taip suteikiant pyragui karamelinį atspalvį.
- Kvietiniai miltai: dalį miltų galite pakeisti migdolų arba viso grūdo miltais, kad pyragas būtų maistingesnis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Rinkitės rūgštesnes obuolių veisles, tokias kaip „Antonovka“ ar „Granny Smith“, nes jos puikiai dera su saldžia tešla ir suteikia pyragui subalansuotą skonį.
- Kad obuoliai nesutamsėtų pjaustymo metu, apšlakstykite juos citrinos sultimis.
- Norėdami suteikti pyragui papildomo aromato, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės.
Kalorijos
- Viso pyrago kalorijos: apie 1800 kcal
- Vienos porcijos kalorijos: apie 225 kcal