Iki šiol mano asmeninis favoritas tarp obuolių pyragų buvo purus obuolių su perliniu cukrumi. Tačiau panašu, kad šis pakyla į pirmąją vietą. :) Ypač gardus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.. Kažkas nerealaus. Būtinai pamėginkite. :)
Ingredientų kiekiai yra nurodyti 22 centimetrų apvaliai formai.
1. Pradžioje sviestą išsukite su cukrumi bei druska iki purios masės. Dėkite varškę, išplakite su mikseriu. Įmuškite kiaušinius bei vėl išplakite. Berkite persijotus miltus su kepimo milteliais bei išmaišykite šaukštu.
2. Tuomet dėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginkite paviršių. Obuolius nulupkite bei supjaustykite skiltelėmis. Išdėliokite ant tešlos. Pyrago viršui skirtą sviestą bei cukrų pakaitinkite, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepkite obuolius.
3. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių, kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs. Atvėsinkite bei skanaukite!
Sviestas tirpintas ar kambario temperatūros
Atsakyti
WorldRecipes™
Gali būti dar ne visai kambario temperatūros, bet prieš koki 20-30 minučių išimtas iš šaldytuvo prieš gaminant.
Atsakyti
Atsakyti
WorldRecipes™
Atsakyti
Stefanija
Atsakyti