Autorius apie receptą
Šis pyragas ypatingas tuo, kad varškė suteikia tešlai drėgnumo ir švelnios tekstūros, o ant viršaus karamelizuoti obuoliai su sviesto ir cukraus glazūra sukuria traškią ir kvapnią plutelę. Tai puikus kepinys tiek kasdienai, tiek šventei, kai norisi nustebinti artimuosius kažkuo jaukiu ir naminiu. Šis pyragas puikiai tinka su puodeliu kavos ar arbatos, o jo kvapas kepimo metu pripildo namus šilumos ir jaukumo.
Šio recepto privalumas – paprastumas, nes naudojami tik lengvai randami ingredientai, tačiau rezultatas visuomet džiugina – purus, lengvas, bet kartu ir sotus desertas.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Varškę galima pakeisti rikota arba kreminiu sūriu, tačiau rekomenduojama naudoti pertrintą varškę, kad tešla būtų švelnesnė.
- Vietoje minkšto sviesto galima naudoti kokosų aliejų, tačiau tuomet pyrago skonis bus kiek egzotiškesnis.
- Kviečių miltus galima keisti speltų arba viso grūdo miltais, tačiau jų reikia naudoti šiek tiek mažiau, nes jie sugeria daugiau skysčio.
- Kepimo miltelius galima keisti puse arbatinio šaukštelio sodos, sumaišytos su keliais lašais citrinos sulčių.
- Cukrų galima keisti nerafinuotu cukranendrių cukrumi arba kokoso cukrumi, kuris suteiks lengvą karamelinį poskonį.
- Obuolius galima keisti kriaušėmis arba slyvomis, tačiau obuoliai geriausiai išlaiko tekstūrą kepimo metu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Varškę būtinai pertrinkite per sietelį, kad ji būtų vientisa ir nesusidarytų gumuliukai.
- Kiaušinius geriausia naudoti kambario temperatūros – taip tešla geriau išsimaišys ir bus puresnė.
- Obuolius rekomenduojama rinktis rūgštesnius, pavyzdžiui, „Antonovka“ ar „Granny Smith“ veislių, nes kepdami jie išlaiko struktūrą ir suteikia gaivumo.
- Kepimo formą būtina iškloti kepimo popieriumi arba patepti sviestu ir pabarstyti miltais, kad pyragas nepriliptų.
- Jei norite dar traškesnio viršaus, į sviesto ir cukraus mišinį galite įmaišyti žiupsnelį cinamono.
Atsiliepimai
Atsakyti
WorldRecipes™
Atsakyti
Stefanija
Atsakyti