Tai tobulasis obuolių pyragas su maskarpone, kurį aš galėčiau valgyti ir valgyti, jei tik po to kelnių saga ant manęs nepyktų. Gal jis ir nėra pats sveikiausias, bet kad vienas iš skaniausių trupininių pyragų, tai garantuotai. Kaip tik jo pagaminu, taip šeima tą pačią dieną jį ir suvalgo, su priekaištais, kad jo turėjo būti daug daugiau. Pamėginkite pagaminti ir Jūs, garantuoju, kad taip pat sulauksite tokių priekaištų, o gal net patys ir nespėsite paragauti, jei šeima didesnė. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite maskarponės sūrio, galite jį pakeisti tirštesne grietinėle sumaišyta su kambario temperatūros sviestu (200 g grietinėlės + 50 g sviesto).
- Vietoje migdolų galima naudoti lazdyno riešutus arba graikinius riešutus.
- Jei neturite spanguolių, galite naudoti džiovintas vyšnias, razinas arba visai praleisti šį ingredientą.
- Vietoje pertrintos varškės galima naudoti ir paprastą varškę, tik tuomet būtina ją gerai ištrinti su šaukštu, kad neliktų gumuliukų.
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis, jei norite išbandyti kitokį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausiai šiam pyragui tinka rūgštesni obuoliai, pvz., Antaniniai, Auksis ar Idared. Jie suteikia puikų kontrasto elementą saldžiam pagrindui ir kreminiams įdarui. Prieš kepant pagrindą, formą galima ne tik iškloti kepimo popieriumi, bet ir patepti sviestu, kad pyragas lengviau išsiimtų. Labai svarbu leisti pyragui pilnai atvėsti prieš pjaustant, nes taip įdaras sustings ir pyragas nepraras savo formos. Norint gauti traškesnį pagrindą, galima jį kepti 5 minutėmis ilgiau, tačiau būtina stebėti, kad nepradėtų degti.
Aldona
Atsakyti
Svl
Atsakyti
Dana
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Aldona
Atsakyti