Seserų cvetajevų obuolių pyragas su grietininiu kremu

2024-04-03 Autorius oSkanu.lt

Seserų cvetajevų obuolių pyragas su grietininiu kremu
Labai Jums rekomenduoju šį seserų Cvetajevų iš Rusijos obuolių pyragą su grietininiu kremu - visiškai netradicinis ir labai gardus! Beje, pyragas pats gardžiausias bent dieną pastovėjęs. Darbo visai nedaug, o pyragas išties labai gardus, nepanašus į tradicinius obuolių pyragus.

Ingredientų kiekiai yra pritaikyti 22-24 centimetrų apvaliai formai.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • miltai: 250 gramų
    • 20% riebumo grietinė: 100 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • 20% riebumo grietinė: 200 gramų
    • cukrus: 220 gramų
    • kiaušiniai: 1 didelio (arba 2 mažesnių)
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • obuoliai: 4 dideli
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Į dubenį persijokite miltus bei kepimo miltelius.
  2. 2. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą.
  3. 3. Tada rankomis trinkite miltus su sviestu, kol gausite trupinius.
  4. 4. Pilkite grietinę bei užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Ilgai tešlos neminkykite, nes perminkyta tešla iškepusi gali būti kiek per kieta.
  5. 5. Suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  6. 6. Įdaras: Į dubenį pilkite grietinę, cukrų, įmuškite kiaušinius, berkite miltus, ir viską plakite mikseriu, kol ištirps cukrus.
  7. 7. Tuomet obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis, užpilkite citrinos sultimis bei išmaišykite (kad obuoliai neparuduotų).
  8. 8. Pyrago formavimas: Kepimo formos dugną išklokite su kepimo popieriumi.
  9. 9. Imkite iš šaldytuvo tešlą bei rankomis paskirstykite ją ant dugno ir sienelių.
  10. 10. Ant tešlos dėkite obuolius, užpilkite grietinės mase, šiek tiek pamaišykite, kad skysta masė tolygiai pasiskirstytų.
  11. 11. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių, kol pyrago viršus gražiai pagelsta.
  12. 12. Iškepusį visiškai atvėsinkite (idealiausia palaikyti šaldytuve per visą naktį), priešingu atveju prapjovus pyragą įdaras bus skystas.
  13. 13. Pabarstykite cukraus pudra, išsivirkite puodelį kvapnios arbatos ar kavos bei ragaukite Cvetajevų obuolių pyrago. :) Skanaus!
Nematomas obuolių / kriaušių pyragas
(5)
Traškus obuolių pyragas su kukurūzų kruopomis
(7)
Obuolių pyragas su maskarpone
(1)
Meduolinis obuolių pyragas
(1)