Seserų cvetajevų obuolių pyragas su grietininiu kremu

2025-03-16 Autorius oSkanu.lt

Seserų cvetajevų obuolių pyragas su grietininiu kremu
Labai Jums rekomenduoju šį seserų Cvetajevų iš Rusijos obuolių pyragą su grietininiu kremu - visiškai netradicinis ir labai gardus! Beje, pyragas pats gardžiausias bent dieną pastovėjęs. Darbo visai nedaug, o pyragas išties labai gardus, nepanašus į tradicinius obuolių pyragus.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šio nuostabaus pyrago grožis slypi jo lankstume ir galimybėje eksperimentuoti su ingredientais:

  • Vietoje įprastos 20% riebumo grietinės galite naudoti 18% arba 25% riebumo grietinę, o jei norite lengvesnės versijos – graikišką jogurtą. 
  • Sviestą galima pakeisti kokybiškais margarinais, nors autentiškas skonis geriausiai išgaunamas būtent su sviestu. 
  • Obuolių atžvilgiu, puikiai tinka rūgštesni obuoliai kaip Antaniniai, Alyvos ar Auksis, tačiau galima naudoti ir saldesnius – Golden Delicious ar Gala veislių vaisius. 
  • Citrinos sultis galima pakeisti apelsinų sultimis, kurios suteiks šiokio tokio citrusinio aromato, arba šlakeliu obuolių sidro acto. 
  • Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos sulčių mišiniu (0,5 arbatinio šaukštelio sodos ir 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių). 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Tobulam Seserų Cvetajevų pyragui pagaminti, labai svarbu neperminkykite tešlos – sumaišykite ingredientus tik tiek, kad jie susijungtų. 
  • Tešlos atvėsinimas šaldytuve yra būtinas žingsnis, kurio nereikėtų praleisti, nes tai padeda tešlai išlaikyti formą kepant. 
  • Obuolius pjaustykite kuo plonesnėmis skiltelėmis – taip jie geriau iškeps ir įsigers grietininį kremą. 
  • Prieš išimant pyragą iš orkaitės, patikrinkite jo paruošimą mediniu pagaliuku – įdūrus į pyragą jis turėtų išlikti švarus. 
  • Labai svarbu leisti pyragui visiškai atvėsti prieš pjaustant – idealu būtų palikti jį šaldytuve per naktį, kad grietininis kremas sustingtų ir būtų lengviau pjaustyti. 
  • Patiekite pyragą kambario temperatūros, taip geriau atsiskleis visi jo aromatai. 

Ingredientai

    Pagrindui (22-24 centimetrų apvaliai formai):
    • miltai: 250 gramų
    • 20% riebumo grietinė: 100 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • 20% riebumo grietinė: 200 gramų
    • cukrus: 220 gramų
    • kiaušiniai: 1 didelio (arba 2 mažesnių)
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • obuoliai: 4 dideli
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Į dubenį persijokite miltus bei kepimo miltelius.
  2. 2. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą.
  3. 3. Tada rankomis trinkite miltus su sviestu, kol gausite trupinius.
  4. 4. Pilkite grietinę bei užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Ilgai tešlos neminkykite, nes perminkyta tešla iškepusi gali būti kiek per kieta.
  5. 5. Suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  6. 6. Įdaras: Į dubenį pilkite grietinę, cukrų, įmuškite kiaušinius, berkite miltus, ir viską plakite mikseriu, kol ištirps cukrus.
  7. 7. Tuomet obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis, užpilkite citrinos sultimis bei išmaišykite (kad obuoliai neparuduotų).
  8. 8. Pyrago formavimas: Kepimo formos dugną išklokite su kepimo popieriumi.
  9. 9. Imkite iš šaldytuvo tešlą bei rankomis paskirstykite ją ant dugno ir sienelių.
  10. 10. Ant tešlos dėkite obuolius, užpilkite grietinės mase, šiek tiek pamaišykite, kad skysta masė tolygiai pasiskirstytų.
  11. 11. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių, kol pyrago viršus gražiai pagelsta.
  12. 12. Iškepusį visiškai atvėsinkite (idealiausia palaikyti šaldytuve per visą naktį), priešingu atveju prapjovus pyragą įdaras bus skystas.
  13. 13. Pabarstykite cukraus pudra, išsivirkite puodelį kvapnios arbatos ar kavos bei ragaukite Cvetajevų obuolių pyrago. :) Skanaus!
Seserų cvetajevų obuolių pyragas su grietininiu kremu
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)
Nematomas obuolių / kriaušių pyragas
(5)