Apverstas obuolių pyragas su cinamonu

2025-03-27 Autorius oSkanu.lt

Apverstas obuolių pyragas su cinamonu
Šis pyragas pasižymi unikalia gaminimo technika - jis kepamas apverstas, o vėliau išverčiamas, taip suformuojant nuostabų karamelizuotų obuolių sluoksnį viršuje. Minkšta, drėgna tešla harmoningai susilieja su saldžiarūgščiais obuoliais, sukurdama tobulai subalansuotą skonį. Šis desertas puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Tai itin skanus apverstas obuolių pyragas, vertas visų didžiausių pagyrų! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Šiam receptui galite naudoti įvairias obuolių veisles, tačiau geriausi rezultatai pasiekiami su rūgštesniais obuoliais, tokiais kaip Antaniniai, Auksis ar Cortland. 
  • Jei neturite rudo cukraus, galite jį pakeisti paprastu baltu cukrumi, įmaišius šiek tiek melaso arba tiesiog naudoti baltą cukrų. 
  • Kefyrą galima pakeisti rūgščia grietine, natūraliu jogurtu arba pasukų mišiniu. 
  • Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų (nors skonis šiek tiek pasikeis). 
  • Cinamoną galima pakeisti muskato riešutu, kardamonu arba kombinuoti kelis prieskonius subtilesniam aromatui. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausiems rezultatams naudokite ketaus keptuvę, kuri tolygiai paskirsto karštį ir sukuria tobulą karamelizuotą obuolių sluoksnį. 
  • Prieš pjaustant pyragą, leiskite jam atvėsti bent 10 minučių, kad tešla sutvirtėtų ir lengviau atsiskirtų nuo keptuvės. 
  • Obuolių skilteles stenkitės išdėlioti vienodo dydžio, kad jos keptų tolygiai. 
  • Šį pyragą galima patiekti tiek šiltą, tiek visiškai atvėsusį – abu variantai puikūs. 
  • Papildomam skonio akcentui galite patiekti su plakta grietinėle, vaniliniais ledais arba užpilti karamele

Ingredientai

    • obuoliai: 3-4 (rūgštesni)
    • rudas cukrus: 90 gramų
    Tešlai: 
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 200 gramų
    • miltai: 280 gramų
    • kefyras: 240 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išlydome keptuvėje, kurioje kepsime pyragą.
  2. 2. Pusė išlydyto sviesto perpilame į dubenėlį, likusį paliekame keptuvėje.
  3. 3. Tada obuolius nulupame ir supjaustome į 8 skilteles.
  4. 4. Ant likusios sviesto keptuvėje suberiame rudąjį cukrų, paskleidžiame.
  5. 5. Ant viršaus suberiame obuolius.
  6. 6. Tešlai kiaušinius išplakame su cukrumi, kol pabals. Supilame trupintą sviestą, miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Įmaišome kefyrą.
  7. 7. Tešlą paskleidžiame ant obuolių, ir kepame 175 laipsnių temperatūroje maždaug 45 minutes.
  8. 8. Iškepusį pyragą paliekame maždaug 10 minučių pravėsti, tuomet atsargiai peiliu atskiriame nuo keptuvės kraštų ir išverčiame į lėkštę.
  9. 9. Pjaustome ir lepinamės!

Atsakinėjama į Komentarą

Meduolinis obuolių pyragas
(1)