Šis pyragas pasižymi unikalia gaminimo technika - jis kepamas apverstas, o vėliau išverčiamas, taip suformuojant nuostabų karamelizuotų obuolių sluoksnį viršuje. Minkšta, drėgna tešla harmoningai susilieja su saldžiarūgščiais obuoliais, sukurdama tobulai subalansuotą skonį. Šis desertas puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Tai itin skanus apverstas obuolių pyragas, vertas visų didžiausių pagyrų!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiam receptui galite naudoti įvairias obuolių veisles, tačiau geriausi rezultatai pasiekiami su rūgštesniais obuoliais, tokiais kaip Antaniniai, Auksis ar Cortland.
- Jei neturite rudo cukraus, galite jį pakeisti paprastu baltu cukrumi, įmaišius šiek tiek melaso arba tiesiog naudoti baltą cukrų.
- Kefyrą galima pakeisti rūgščia grietine, natūraliu jogurtu arba pasukų mišiniu.
- Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų (nors skonis šiek tiek pasikeis).
- Cinamoną galima pakeisti muskato riešutu, kardamonu arba kombinuoti kelis prieskonius subtilesniam aromatui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiems rezultatams naudokite ketaus keptuvę, kuri tolygiai paskirsto karštį ir sukuria tobulą karamelizuotą obuolių sluoksnį.
- Prieš pjaustant pyragą, leiskite jam atvėsti bent 10 minučių, kad tešla sutvirtėtų ir lengviau atsiskirtų nuo keptuvės.
- Obuolių skilteles stenkitės išdėlioti vienodo dydžio, kad jos keptų tolygiai.
- Šį pyragą galima patiekti tiek šiltą, tiek visiškai atvėsusį – abu variantai puikūs.
- Papildomam skonio akcentui galite patiekti su plakta grietinėle, vaniliniais ledais arba užpilti karamele.
Atsakinėjama į Komentarą