Autorius apie receptą
Kažkada šio pyrago pirmą kartą paragavau darbe, kai jo atsinešė kolegė. Skonis labai patiko, pats pyragas buvo drėgnas ir tikrai skanus. Tada pradėjau klausinėti kaip ji šį pyragą gamina ir gavau atsakymą, kad su aliejumi. Pamenu, kad labai nustebau, nes į pyragus niekada jo nepildavau. Tad paklausiau visos gamybos eigos ir grįžusi jau tokį obuolių pyragą su aliejumi jau kepiau savo šeimai. Visi šeimos nariai labai pagyrė. Nuo tos dienos tai bene mėgstamiausias mūsų desertas. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs!
Rudens sezono metu, kai obuolių derlius gausus, šis pyragas tampa dažnu svečiu mūsų namuose. Vaikams ypač patinka jo saldus aromatas, sklindantis po namus kepimo metu. Suaugusieji vertina tai, kad pyragas nėra pernelyg saldus, todėl puikiai tinka prie arbatos ar kavos bet kuriuo dienos metu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje paprastų obuolių galima naudoti rūgštesnes obuolių veisles, pavyzdžiui, Antaniniai ar Auksis, kurie suteiks pyragui ryškesnį skonį.
- Aliejų galima rinktis įvairų – tinka saulėgrąžų, rapsų arba neutralaus skonio kokosų aliejus.
- Baltą cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba cukraus ir medaus mišiniu santykiu 2:1, taip pyragas įgaus karamelizuotą poskonį.
- Kvietinius miltus galima maišyti su spelta miltais santykiu 3:2, taip patiekalas taps dar maistingesnis.
- Į tešlą galima įmaišyti šiek tiek malto cinamono, kardamono arba vanilės ekstrakto, kurie suteiks pyragui papildomo aromato.
- Norint suteikti pyragui tekstūros, galima įberti saujelę smulkintų graikinių riešutų arba migdolų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradedant gaminti, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – taip jie geriau susimaišys.
- Kiaušinius su cukrumi plakite ne mažiau kaip 5 minutes, kol masė taps puri ir pabals – tai užtikrins, kad pyragas bus lengvas ir purus.
- Miltus būtinai persijokite per sietelį, kad tešloje neliktų gumulėlių.
- Obuolius pjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad jie vienodai iškeptų.
- Jei norite, kad obuoliai nesugertų per daug drėgmės, prieš dėdami į tešlą, galite juos truputį apvolioti miltuose.
- Kepimo formą patepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais, kad pyragas nepriskiptų.
- Pyrago paruošimą patikrinkite mediniu pagaliuku – jei įbedus į pyrago vidurį jis ištraukiamas sausas, pyragas jau iškepęs.
- Prieš pjaustydami pyragą, leiskite jam atvėsti bent 15 minučių, taip jis nepraras savo formos.
Atsiliepimai
Jūratė
Atsakyti