Šis tarkuotų obuolių pyragas gavosi nepaprastai gardus, purus bei drėgnas. Pasak mano vyro, tai pats nerealiausias obuolių pyragas, kad net prikibti nelabai yra prie ko. Tad labai drąsiai dalinuosi šiuo receptu ir su Jumis. Imkite, gaminkite ir lepinkitės. Nepamirškite komentaruose pasidalinti kaip Jums pavyko ir ar patiko toks paprastas variantas iš vos 6 ingredientų. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų obuolių galima naudoti kriaušes arba jų mišinį su obuoliais, suteikiant pyragui dar sodresnį skonį.
- Jei namuose neturite balto cukraus, galite pakeisti jį rudu cukrumi arba medumi (naudokite 3/4 stiklinės medaus vietoj 1 stiklinės cukraus).
- Citrinos sultis galima pakeisti apelsinų sultimis arba šlakeliu vanilės ekstrakto.
- Jei norite pyragui suteikti daugiau aromato, galite įmaišyti šaukštelį cinamono arba kardamono miltelių.
- Kvietiniai miltai gali būti dalinai pakeisti spelta arba pilno grūdo miltais (ne daugiau kaip 50%), tačiau tuomet pyragas bus šiek tiek sunkesnis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Siekdami geriausio rezultato, rinkitės rūgštesnius obuolius, tokius kaip Antaniniai, Auksis ar Šampionas – jie suteiks pyragui puikų skonį ir nesubyrės kepant.
- Prieš kepimą, leiskite orkaitei gerai įkaisti, tai užtikrins tolygų kepimą.
- Jei jūsų orkaitė yra labai galinga, verta sumažinti temperatūrą iki 180°C ir kepti šiek tiek ilgiau. Norint sužinoti, ar pyragas jau iškepęs, įbeskite į jį medinį pagaliuką – jei ištraukus jis bus sausas, pyragas paruoštas.
- Leiskite pyragui atvėsti formoje bent 15 minučių prieš išimdami, taip išvengsite jo suirimo.
- Pyragas išlieka šviežias iki 3 dienų, laikant jį vėsioje vietoje, sandariai uždengtą.
Kristina
Atsakyti
Diana
Atsakyti